Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxburk för hemmabruk

Tidningen Ny Teknik http://www.nyteknik.se skriver i nr 34 från den 22/8 2007 om en liten Linuxburk för hemmabruk. Tyvärr finns inte artikeln att länka på nätet. Här kommer ett referat av artikeln.

 

Den är liten, fläktlös, strömsnål och saknar hårddisk. Istället har den ett minneskort på fyra gigabyte, damt säljs med ett erbjudande om hyra av lagringsutrymme via internet. Den som beställer två års abonnemang av 25Gbyte för 90 kronor i månaden får köpa datorn för 700kronor. Fristående kostar den 1700kronor. Operativsystemet är uppbyggt runt Linux, men gjort så att det liknar Windows.

 

Mer från tillverkarens hemsida http://www.zonbu.com/ se även filmer på http://www.zonbu.com/learn/demo.htm
Läs även en annan artikel.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag ser inte syftet med denna dator. OLPC eller en begagnad dator med Linux vore väl mer intressant?

iaidokas bild

Ok, koppla det med mobilt bredband, och bundla med en laptop istället. Och vips så kan du sälja tjänsten "dator" istället för produkten "dator". Till rätt pris lär det finnas många som vill ha en sån, så länge man kan ge intrycket av att det inte sitter någon storebror och kikar på ens data.

Tänk själv. Du tar ditt sim-kort, sätter i en dator, och vips finns alla dina filer, inställningar, bilder på rostande folkabubblor och mp3-filer tillgängliga. Du tappar datorn i golvet, köper en ny dator för en spottstyver och flyttar dit ditt simkort, och så är du igång igen. Inget strul, inget krångel, inga virusar eller uppdateringar att tänka på, bara ditt eget data.

_Jag_ hade betalat för en sådan tjänst.

---
"Linux är så kallad slackware, gratis, det bara
ligger och väntar på dig ute i cyberspace."
- Geir Nielsen

Test.

staukis bild

En begagnad dator är antagligen inte så strömsnål vilket betyder att den inte är miljövänlig. Vidare så är 700 kr billigare än en OLPC om jag inte har fel.