Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ISO: "Ja, med kommentarer" = "Nej" för OOXML

Leverantörer har runt om i världen färsäkrat de olika nationella standardiseringsorganen att "Ja, men med kommentarer" är ett alternativ vid den interantionella omröstningen, medans FFII har hävdat att det inte går att rösta ja på det sättet.
 
ISO meddelar nu att om man tänkt rösta "Ja, men med kommentarer" i den kommande omröstningen för OOXML som ISO-standard så måste man rösta nej i den kommande omröstningen.

Läs mer på www.noooxml.org.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

I så fall borde man ha med alternativet "Nej, med kommentar" också. Kanske också fler alternativ, som "Kanske, eventuellt med kommentar" osv.

misiu_mps bild

Du tog fel: JA, med kommentarer = JA, utan kommentarer.
Vill man kommentera ska man rösta nej.
Röstar man JA, tas inte hänsyn till kommentarer.

"In fact as FFII insisted a "Yes with comments" is a YES to the current broken ECMA-submitted specification with a kind of Christmas card attached."

trappskis bild

Helt rätt. Är man inte nöjd med alltihopa ska man inte rösta ja heller.

"Ja men med kommentarer" känns ungefär som att rösta "nja".
______________________________________________________________
(X.x )
(/¯¯\) (")_(") Kill the damn bunny before it's too late!

misiu_mps bild

Alternativ som finns är :

-Ja

-Nej, med kommentarer

-Nej

-Avstår

Kanske, eventuellt är helt meningslöst när man diskuterar standarder. Har man nåt att anmärka på, så är standarden inte bra och det måste vara ett NEJ. De får fixa det och komma igen med förbättrad version.

lundatoks bild

Jo, det kan man ju säga, men i stadgarna så finns inte ens svaret Ja, med kommentarer, har man förbehåll räknas det som ett nej. Frågan är ju vart det nu ogiltiga svarsalternativet kommit från. Wink

--
MöLUG - Blog

alberts bild

Jaha, finns det ett "nej, med kommentar". I så fall så är "ja, med kommentar" helt överflödig. Har man reservationer tycker jag man ska rösta nej, med kommentar. Inte "ja, med kommentar" som i praktiken innebär ett ja.

hoths bild

Enligt ISO så hade "some vendor" upplyst vissa nationella standardiseringsorgan att "ja, med kommentar" var ett giltigt alternativ. Ojojoj, undrar vilken leverantör det var...

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!