Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.0 - så här ska det se ut!

KDE 4.0 kommer enligt utvecklar-communityn att utlova något alldeles extra. Så här långt har vi bara sett buggiga betor och lösryckta ikoner men nu börjar det dyka upp skärmbilder över vad som liknar det slutliga resultatet. Snyggare än Vista och Mac OS X? Gör bedömningen själva!

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.119373

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Jag tyckte det verkar vara ett litet antiklimax efter all den utvecklingen.

--
MöLUG - Blog

trappskis bild

För egen del måste jag säga att det ser förjävligt ut...

Som kristian säger... Vista och Mac OS har haft en våt natt...ö problemet var att båda såg ut som skit från början... så då blir det svårt att få en snygg unge av det.
Jag har sett framemot KDE4 ett tag... Inbiten KDE-junkie som man är. Men det här är illa.

Mycket är så uppenbart "stulet" så det är inte sant. ch för min del hade de kunnatlåta bli att snatta saker...
Nu går det förhoppningsvis att byta tema... men ändå. Gör om gör rätt på default temat... Jag vill inte ha en Bloatwaremiljö det första jag möts av. Plastik eller Keramik känns i dagsläget mycket bättre.

dps bild

Är det där verkligen inte mockups?

Kristians bild

Det verkar som att Vista och OSX har haft en våt och varm natt tillsammans .... Wink

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

pluns bild

Tjau... vem vet... Smile
Ubuntu körde ut 200 MB uppdateringar nu på morgonen, ver 3.92<3.93 som
förmodligen är Beta2:an. Tyvärr verkar startfilerna saknas, ska kolla lite i Gutsys utvecklarforum och Kubuntu

pbs bild

Tycker att det här att härma två olika system är bättre än det gamla sättet att bara härma ett. T.ex. fönsterdekorationen i Plastic i KDE 3.5 är så gott som en kopia av XP liksom Ubuntus och Kubuntus förvalda dekorationer är kopior av Vista. Positivt att KDE-utvecklarna har den här gången tagit modell även av OS X.
 
Det är ändå konstigt att man inte använder någon av de på riktigt nya och innovativa stilarna såsom Serenity istället för att bara försöka efterlikna andra. Eller är det så att Windows/OS X-användarna kräver att Linux ska se ut just likadant som deras gamla system innan dom kan tänka sig att byta till det?

elwiss bild

oavsett om det nu är Vista & OSX som suttit i en bastu tillsammans så får jag nästan lust att installera en Kubuntu, bara jag kan göra plats på diskarna.

jonasbjorks bild

Klart det är. Under KDE4 Brainstorm.. http://kde-look.org/index.php?xcontentmode=65 . Och http://kde-look.org/content/show.php/Is+This+It%3F?content=64298 .

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pluns bild

Jo jag vet inte vart IDG-Niklas hittat de där bilderna.

ArsTechnica har färska bilder på Beta2an och då liknar det Beta 1an

http://arstechnica.com/journals/linux.ars/2007/09/04/testdriving-kde-4-b...

Men visst är det snyggt.... kör själv Compiz-Fusion från GIT
och det är "bländande"... Smile

Är bara det här med meny o GUI myllret som KDE envisas med...

pluns bild

Wink

Svårbedömt... Beta 1 är för mig en besvikelse.

Under ytan är det samma KDE ihopkok med ett
"sammelsurium" av GUI och funktioner.

Blir mest irriterad när jag är i KDE miljön.

Kör man Gutsy Gibbon så finns paketeten i förråden
och Beta2an dyker väl snabbt upp.

Nu fick de 2 månader till så då kanske de hinner "putsa"... Smile

pbs bild

Det viktiga är ändå att dessa mockups är gjorda av Nuno Pinheiro som är en av huvudarkitekterna till den nya stilen i KDE4. Mera info finns på hans blogg.
 
Man ser nog tydligt att grundkomponenterna i den stil som finns med i beta2 och i den som finns i hans mockups är dom samma dvs. svart och genomskinligt som i Vista och grått och runt som i OS X.

Kristians bild

"Eller är det så att Windows/OS X-användarna kräver att Linux ska se ut just likadant som deras gamla system innan dom kan tänka sig att byta till det?"

Du anar inte hur förvirrad min pappa blir när Firefox-ikonen flyttats runt på skrivbordet.......förändring är tyvärr av ondo när det gäller användarvänlighet (för den stora gruppen användare), vilket egentligen är helt fel

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

hoths bild

Speciellt sedan den gången jag gjorde det på mitt "produktionssystem" och det slutatde fungera. Det fungerade aldrig bra förrän jag installerade nästa version av min Linux.

 
KDE4
är väl "helt ny" kod under skalet, eller? De verkar ha bytt ut det mesta och det är väl därför som det fungerar så bra *host* *host*? jag tycker det ser fräscht och spännande ut och ser fram emot den skarpa versionen.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

pbs bild

Jag känner däremot flera sk. vanliga användare i äldern 50+ som nyligen bytt från XP till OS X och mycket snabbt lärt sig det nya systemet även om det både ser ut och fungerar helt annorlunda än deras gamla system. Det skulle knappast skada KDE och (K)Ubuntu om dom skulle mera försöka hitta sin egen nisch istället för att bara försöka kopiera funktionalitet och utseende från andra system. Det är ingen idé att försöka sälja Linux som någon sorts billig kopia av Windows utan man ska nog försöka hitta Linux egna goda sidor. Vad det gäller den här människotypen som inte vill lära sig något nytt system så tror jag att det istället för utseende mera handlar om att var saker och ting ligger och vad dom heter. Eller kanske det är så att alla moderna system bara skall ha en likadan fönsterdekoration som Vista för att inte förlora sin trovärdighet. Det är åtminstone så hur folket på Canonical tycks tänka... Wink

pluns bild

För de som vill testa och kör Ubuntu/Kubuntu är det enkelt.

http://kubuntu.org/announcements/kde4-beta1.php

Rullar Beta2 på när paketen är klara...

jonasbjorks bild

Vill man testa den officiella KDE4 Live CDn så finns den på http://kde.org/info/3.92.php (nästan längst ned på sidan). Länken pekar dig till http://home.kde.org/~binner/kde-four-live/ där ISO-filen finns att ladda ned.

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

LINUX.EXTON.NET - Boot- och körbara linuxskivor på svenska
Jag vill bara nämna att den som installerar EXTON-CR KDE4 (Crux) Linux LiveDVD på svenska till hårddisk sedan fortlöpande kan uppgradera KDE 4 fram till den slutliga releasen. Uppgraderingen kan genomföras varje timme, varje dag, varje vecka eller... Förhoppningsvis märks att KDE 4 blir allt bättre/fullständigare efter varje uppgradering.

LINUX.EXTON.NET