Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

AMD och Novell i samarbete över öppna-grafikdrivrutiner

Saxar direkt ur artikeln:
- AMD har en historia som visar på att vi samarbetat i det öppna ekosystemet för att stöda de behov som finns hos communityn för öppen källkod, det säger Phil Hester, AMDs senior vice president och CTO i ett uttalande.
- Med det här offentliggörandet vill vi bevisa vårt engagemang för öppen källkod och vi vill också ha en och samma öppna, ståndpunkt både vad det gäller CPU:er och GPU:er. Genom att stöda öppna drivrutiner på den ledande plattformen, ATI Radeon så driver vi på innovationen i hela AMDs produktlinje.

AMD går nu flera steg längre då de inte bara släpper specifikationerna utan även samarbetar tillsammans med Novell för att få ut drivrutinerna så fort som möjligt.

http://www.idg.se/2.1085/1.119812

Gött att det äntligen kommer. Hoppas nvidia känner sig manade att göra samma sak också nu.

Även om det kommer komma stegvis. dvs. Först 2D sedan 3D så är det här ett stort steg i rätt riktning.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Underbart! Men jag tror ändå att Linux-marknaden är för liten för att Nvidia ska känna sig pressade, men jag hoppas att jag har fel.

mikehers bild

Det är väl snarare Intel man ska tacka kanske det fått AMD att vakna upp eftersom konkurrenten haft OSS drivers ett tag.