Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DN: Fyll datorn med gratis program

Ny dator? Tunn plånbok? Här är gratisprogrammen som klarar det mesta. Flera av programmen finns i versioner för olika datorsystem... ...Flera av programmen är produkter av tänkandet runt öppen källkod. Det innebär att man kan göra ändringar i programmen så att de passar en själv bättre.

Läs mera...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Svenska Dagbladet har tidigare haft enstaka artiklar om fria/öppna program och faktiskt en artikel om Ubuntu, vill jag minnas.

dfss bild

Trevligt att även en vanlig tidning tipsar om fri programvara. Det är bara synd att det inte tipsade om Ubuntu eller GNU/Linux i allmänhet.

polters bild

Jag är imponerad. En svensk dagstidning som har koll på öppen källkod!

etuxias bild

Ta det lugnt. Det kan vara ett bra första steg att folk vänjer sig vid programmen som vi har. Så blir det inte riktigt lika svårt att växla sedan när dem har samma program som de hadde i windows.

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."