Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag kan tänka mig att betala för att få ta del av Linuxportalen.

Självklart!
33% (29 röster)
Nej
44% (39 röster)
Aldrig i mitt liv!
23% (20 röster)
Total votes: 88

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

larsemils bild

Jag blir väldigt irriterad när jag läser här.

1. GNU/Linux handlar inte om att vara gratis. Det är fritt. Det betyder inte att allt som man sätter stämpeln GNU/linux på ska vara gratis. Stor skillnad.

2. jag är aktiv i en ungdomsorganisation. Tiden jag lägger ner på den är säkert 80 timmar i veckan. För det här tar jag inte betalt, för det är en fråga jag brinner för. Jag tänker inte ens på det som att tiden jag lägger ner där är pengar och som gör att jag har höga "kostnader". Jag försöker säga att man kan inte räkna om allt till kostnader.

3. Jag är sån att jag lätt kan bidra med pengar till bra saker. Men då vill jag också veta vad det går till. Därför tycker jag om budgetar och bokslut. Varför inte göra LP till en ideell förening, med styrelse ?

hoths bild

20-30 kronor skall nog ses som en absolut mini-nivå för hosting. Då täcks ENBART grundläggande kostnader för servern. Inte nödvändigtvis något (eller allt) för linan och absolut inte mer än någon timma/år betald support till den eldsjäl som håller igång systemet. Skall man ha full täckning för linan och betala den sköter om systemet en anständing lön, ja då landar vi på på hundringen i alla fall.

 

Så, linuxvänner: var står ni? Alla som säger att "Linux är fritt men inte gratis"? Menar ni det, på allvar?

 
Att det är fritt vet och njuter vi av. Men är ni beredda att ta konsekvensen av "inte gratis"? Att faktiskt betala för Linux? Att stödja din favvo dist genom att köpa den och inte bara ladda ner gratis? Att stödja en portal nära dig som du kommit att uppskatta? Har du klagomål på ditten och datten som inte fungerar eller kan förbättras på portalen? Och inte sponsrat något; Hur tror du någon skall ha råd och tid att fixa det? Alla behöver vi någon som betalar vår lön för att utföra ett arbete. Skulel du jobba om du inte fick betalt? Hur länge tycker DU att Jonas skall jobba gratis för LP? Hur länge skulle DU SJÄLV ha jobbat gratis. Klaga inte! Betala en rejäl slant, visa att du menar allvar!

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

patrikisakssons bild

Ursäkta mig - men jag måste få kommentera lite - en tjuga om året för LP ? ???? - lägg på lite där så kommer man nog närmare sanningen ... jag spaltar upp lite som jag måste ventilera......

Det finns en hel del kostnader med lp som folk kanske inte tänker på - lönekostnader ( ja det är "fritt" arbete just nu) - band bredd - installtions kostnader av lina - serverhårdvara - backup kostnader - drift - ups med mera. Jour för de involverade - utvecklingskostnader - drift igen (spam problemet) med mera - skatter och andra kostnader...

Att LP skall bedrivas GRATIS - är helt befängt - finns inget som heter "free lunch" idag - då kan ju de som inte vill betala - ta och ringa LPś lin leverantör och säga att de skall leverera det gratis eftersom det finns vissa som anser att det skall vara gratis.

Jag tycker dessutom att LP bör ta mer betalt - utav den anlendingen att då kan LP satsa på mer kvalitets information på sin portal - man kanske har råd att anlita ett par skribenter som kan sätta sig ner och göra guiderna/wikin/howton/artiklar med mera - som kanske dessutom kan ge en starkare substans till innehållet här.

Dessutom anser jag att de som tänker " jag tänker inte betala förrän det blir bättre " aldrig har i åtanke att betala för något - sådant folk kan likaväl hänga på lunar eller annat skruvat ställe, oftast de som gnäller högst med.

Med ovanstående vill jag ha sagt att LP i sin nuvarande form är KANONBRA - vi behöver bara stödja det mer - om de behöver pengar - skänk dem lite pengar - ta er lilla mobil och tryck in en 30 kr i månaden - inte ens en plus meny på mcd.

Med tanke på att LP är nästan annonsfri vilket är skönt i dagens mediabrus - så borde ju intäkterna komma ifrån medlemsbasen. Eller vill ni ha en drös microsoft annonser här som förtäljer er hur bra MS är ???

Nej jonas - inför tvingande medlemskap som kostar - vill de inte betala - så kan de hitta en annan del av nätet och leka på...

(jag får säkerligen på pälsen nu - men det kan jag ta)

Gokväll - och jag drar in ytterligare medlemsavgift till lp på måndag...

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

hardcoders bild

Vad kostar det egentligen att driva linuxportalen och dess systerprojekt? Hur mycket av den kostnaden är möjlig att få in via sponsorer/banner-reklam?
Hur mycket täcker donationerna upp?

Det hade varit intressant att veta detta så man har ett humm om man behöver donera mer pengar eller om det är tillräckligt för en tid.

staukis bild

Vill du få linuxportalen.se att gå runt ekonomiskt så borde du se till så att du får flera användare så att du får större reklamintäkter.

marwals bild

Inget svarsalternativ passade mig.
Vad får du ut av den här omröstningen? Om 7 säger "nej" och 2 säger "aldrig" och 9 säger "självklart"... hur ska det tolkas? Jag tolkar frågan som att du vill ha fler gröna gubbar och inte alls har intresse i att få feedback. Har jag fel?
 
Jag kan inte tänka mig att "betala för att få del av...", men jag kan tänka mig att bidra till communityn. Jag sätter summan av de som vistas här mycket högre än formen de vistas under. Kristian, dholm, lundatok och många, många fler är för mig viktigare och intressantare än LinuxPortalen som sådan.
Ditt eget arbete kan du inte räkna att få betalt för av mig eftersom jag anser att ALLA här bidrar med eget arbete så fort de postar, skriver i wikin eller på andra sätt lyfter LP över genomsnittet.
 
Samtidigt är det ju inte rätt att du ska lida ekonomiskt av att tillhandahålla den här portalen. Så, vad har du för kostnader?
Kostar det t.ex 250 kronor om året att driva LP? Eller kostar det 1 950?
Jag är villig att köpa in mig som delintressent.
Men då vill jag nog också veta vad jag har för rättigheter. Vilka krav kan jag ställa? Vad har jag för inflytande? Vilka är de övriga moderatorerna som aldrig rensade spam? Hur formas forumregler? Hur fattas beslut?

joker67s bild

En mycket bra ide.

Då får vi ju reda på vad allt kostar.

Då kan ju Jonas få betalt för webhosting av föreningen.

Eller så kan föreningen få gratis hosting av någon medlem.

Och när det gäller utveckling av sajten så kommer medlemmar att GRATIS ställa upp och hjälpa till med detta, ingen kan ju gnälla då.

Om Jonas inte vill bidra mera så kan han bli en hedersmedlem och pilla navelludd ett tag eller så.

Då skulle ju alla bli mycket nöjda, eller???

/Peter H

/Peter H

mikaeljs bild

Jag har under flera års tid lagt ner timtals i olika projekt inom GNU/Linux och öppen källkod, detta utan att ta betalt. Det kommer jag fortsätta med...

jonasbjorks bild

Jag ser hellre att vi har färre medlemar som är seriösa än många medlemar som bara vill bråka. Kvalitet är ordet. Kvantitet kan andra hålla på med. Det finns inget mervärde i att vara flera tusen medlemar. Däremot finns det ett mervärde i att ha medlemar som skriver bra saker om öppen och fri programvara.

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

patrikisakssons bild

Hur får man fler användare ?

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

patrikisakssons bild

Om folk inte är villiga att betala en medlemsavgift till LP - för dess drift och liknande - så kan jag förstå varför jonas ställer de frågor han gör via omröstningarna.

Personligen så tycker jag att finns det ingen möjlighet att täcka kostnader från LP och dess kunder/medlemmar är ju alternativet lägga ner LP. Det kostar en hel del att driva detta "hobby" projekt. Eller är det meningen att jonas och ett fåtal bidragsgivare skall dra hela lasset ??

Drift - Utveckling - Administrativa kostnader - lön - skatt med mera... ligger nog på närmare 50-100,000 kr i kostnader - men jag kan bara spekulera eftersom jag inte sitter med defacto kostnader.

Men vi kan ju bolla lite med ideer och kostnader här - rent spekulativt.
Utveckling - 25 h för att sätta upp LP i drupal x 675 kr/h lågt räknat - lön m.m) 25x675 kr (initial kostnad för att få upp LP) = 16875 kr

Server - 1 st (om jag inte minns fel, har han minst 1 standalone server till LP - ingen VPS eller annan form av "ful lösning" eller hyrd) - 40-50.000 kr inköp

Backup - 1 st ca 3,000 kr

UPS- 2-4000 kr

Lina - enbart LP´s bandbredd bör ligga på runt 1500 kr i månaden

Domän namn : 120 kr

Licenser SLES - 375 usd

Drift och vidare utveckling, undehåll m.m - ca 10 h i veckan x 675 =324000 (års basis)

Summa :
402495 kr

Har vi nu 2000 betalande medlemmar så är det runt 200 kr var om året...knappt 2 bio biljetter om året.....det klarar vilken fattig student som helst...

Återigen - jag kan bara spekulera -- men .. den enda som vet är jonas och trinix som står för en del av dessa kostnader.

Nä jonas - jag tror nog att jag får lägga ytterligare pengar på dig...kan man köpa 2 gröna gubbar ?

Sedan Marval - tycker du det är eget arbete/bidrag när folk säger att vår admin suger *** ? Jämför du det med att det skall vara tillräckligt med en sådan postning istället för att skänka en slant för LP´s leverne....hade nu man tagit betalt och enbart låtit de som betalat få tillgång till att posta saker - så kanske man sluppit få sådant skit i ansiktet när man skall gå in och läsa LP på morgonen.

Kanske man hade fått lite mer KVALITE på postningarna än futila pubertetsförsök till att få folk att reagera.

"Men då vill jag nog också veta vad jag har för rättigheter. Vilka krav kan jag ställa? Vad har jag för inflytande? Vilka är de övriga moderatorerna som aldrig rensade spam? Hur formas forumregler? Hur fattas beslut?
"

Som vanlig medlem har man rättigheter att delta i LP som ..vanlig medlem....

Du har lika stort inflytande som vad alla andra har....

Rensa spam .. du... jonas satt ute på mitt kontor förra helgen och svor över allt spam och rensade det för hand... - det tog han ett litet tag att rensa det - bara för att han vill att LP skall vara öppen för ALLA.. då får vi dras med sådan skit lite....och MANUELL HANTERING av den smutsen.

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

lundatoks bild

Innehållet som produceras på LP är alltså av för låg kvalitet?

--
MöLUG - Blog

marwals bild

Varför är det helt befängt att Linuxportalen - med ett uttalat syfte att sprida kunskap om öppen och fri programvara - ska vara gratis att ta del av?
Hur många andra forum om Gnu/Linux / OpenSource känner du till där man måste betala för att posta eller läsa inlägg?
 
Ja, det finns få annonser på Linuxportalen. Men det beror inte på någon omsorg om medlemmarna. Linuxportalen annonserar t.o.m. efter annonsörer. Att det bara finns ett fåtal handlar nog mer om bristen på intresse från annonsörernas sida.
 
Linuxportalen skulle vara av noll värde och intresse om inte Gnu/Linux-intresserade människor - helt gratis - postade inlägg, svarade på frågor, skapade wiki-sidor.
Om det är någon som ska ha betalt så är det dessa!
Det är inte en orimlig tanke att Linuxportalen ersätter medlemmar ekonomiskt som bidragit gratis till att höja kvaliteten på sajten och därmed lyfter fram Jonas bolag. Jag tror säkert att bolaget har dragit ekonomisk nytta av att kunna hävda att det presenterar Sveriges Största Linuxportal. Inte tror jag att man blir rik på att driva Linuxportalen... men det genererar nog en del positiva spinn-off effekter som man kan ha nytta av när man söker uppdrag eller jobb.

hoths bild

Utan att veta exakt vad det kostar att hosta LP så tror jag inte att det är så mycket. Den tron baserar jag på att jag vet vad det kostar att hosta en annan, orelaterad, site.

 
Problemet är att det är svårt att dra in sponsring av medlemar för att täcka även denna begränsade kostnad. Av de som kommenterat hittills är det bara du, jag och Jonas som har sponsrat. Vi kan ju anta att Jonas har sponsrat mest, ingen vågad gissning direkt... Wink För alla andra som sponsrat så går det inte att se hur mycket de bidragit med. Det räcker med att SMSa in en tia för att få sin Gröna Gubbe, för evigt.

 
Skulle varje medlem bidra med en tia per år (+2000 x 10 = +20.000kr/år) så skulle det ge siten ett väsentligt bidrag. Utan att veta vad som dras in idag så tror jag att det inte är i närheten. Så, hur skall man göra för att dra in täckning till drift och utveckling av siten?

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

Kristians bild

marwal> Flytta till sydskåne så får du ta del av mig, Magnus och David helt gratis IRL varannan onsdagkväll - med en öl i handen och magen fylld med nygräddad pizza Laughing out loud

jonas> Jag har donerat vid några tillfällen, pengarna var riktade åt dina serverkostnader och sidunderhåll. Innehållet på sidan i nuvarande form kan jag dock inte tänka mig att betala för då de som bygger upp innehållet ändå inte får ta del av intänkterna. Det är heller inget jag kräver då jag liksom alla andra vistas på och bidrar till LP för att vi tycker att det är roligt Smile

Hur går det med spam-filtret? Finns det planer på att trots allt införa fler moderatorer som kan rycka in när Jonas åker på semester och helvetet bryter lös?

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

marwals bild

Jag har 1000Mb serverplats som jag redan erbjudit Jonas att få ta över helt kostnadsfritt. Det ligger på ett webbhotell (one.com) och är betalt till Juni-Juli 2008 (jag kan också tänka mig att stå för förlängning ett år... alltså till Jun-Jul 2009).
Det verkar dock inte som han intresserad av sådana bidrag utan hellre vill ha reda stålar.

magnusbergs bild

Varför ska inte du ta betalt så som Jonas? Är det inte en självklarhet att man ska ha betalt när man ägnar sig åt gratis programvara. Lika självklart är det att de som skriver programmen som hela den här Linuxportalen verksamheten egentligen grundar sig på ska jobba gratis. Eller???????????????????????????????????????????????

Allvarligt talat, tycker jag det är ren djävla psykopati att börja prata om att man ska ha betalt för nedlagt arbete när man driver en linuxsida. Hur jävla sjuk får man bli? Handlar inte Linux/GNU om att göra saker gratis som andra har nytta av? Va????????????????????????

Jonas affärstänkande är huvudorsaken till att jag hellre kör upp huvudet i arslet på mig själv än hjälper till med innehåll, genom att oavlönat svara på frågor, på hans sida.

Ta betalt för andras arbete. Fy fan!

hoths bild

Vem betalar Dig? Inte tar väl den lokala mathandlaren emot en check på "blod, svett och tårar"? Även LP har räkningar att betala, för maskiner, elström och nätanslutning. Även Jonas har nog en del räkningar att betala, jobbar han för LP så kan han inte jobba med något annat och få in pengar. Tycker du att Jonas ensam skall fortsätta sponsra LP med allt som krävs, utan att få minsta lilla för det?

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

patrikisakssons bild

Marwal .. intressant teori där om att betala medlemmarna som postar...kan du komma med en konkret plan på hur det skulle gå till och en budget som håller för att man skall kunna betala postande medlemmar så är jag den första som håller med dig.

Sen undrar jag - varför skall ALLT som hör till open source vara
GRATIS - friheten i OSS står väl inte för att allt skall vara gratis ?

Jag tror inte att det finns för få annonsörer - jag tror det handlar om att jonas inte har tid att lägga ner på att sälja in annonsplatserna till lp - men marwal eller någon annan - kan inte ni sälja in lite annonser till LP ? istället för att posta här ? så vi får igång lite folk som kan få betalt ifrån den inkomst modellen ? ...

Du tycker inte det är en orimlig tanke att LP skall betala dig för att vara medlem och posta lite suga *** inlägg ... men du skriker så fort LP säger att nu tycker vi att ni kan donera pengar till oss ..? ..

du har helt rätt att denna community inte skulle haft något värde om inte innehållet och människorna runt det varit delaktiga - men om inte jonas och trinix investerat tid och pengar i teknik på denna portal så hade den inte varit här....

Titta på facebook som är så populärt nu - de har annonser och annat som ger dem en intäktström - var är LPś ?

Kom med konkreta förslag på hur vi kan få

1. LPs användar bas större
2. Skapa en intäkts modell som täcker kostnader och vidar utveckling

Och jag är villig att ställa upp för det...

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

patrikisakssons bild

Kallar du de postningar som har varit här den senaste tiden för kvalite så vet jag inte vad jag skall säga...att yttra sig grovt om någon bara för lite spam är inte kvalite.... men annars är kvaliten här bra..dock skulle jag vilja ha lite mer pedagogiska guider och lite mer nybörjar aktigt - jag drar mig för att rekomendera LP till de personer som jag precis konverterat från win till linux...

Jag är ingen pedagog - ingen helt inbiten linux tekniker...jag bara tycker systemet i sig passar mig som handsken....

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

patrikisakssons bild

Precis.... tänk om de som kommenterade lade en 10 + :- i sms idag till LP istället för att spendera sin dyrbara tid på att tjöta om detta fenomen om LP´s drift...

Sen tror jag att visst man kan kanske lägga LP på en VPS eller annan form av hosting lösning för att dra ner kostnaderna....och på så sätt kanske få mer "drifts" lönsamhet i det hela....

Och jag håller med dig hoth - upp till action - skicka din 10:- idag till LP....kostar mindre än crazy frog ringsignal för din mobil....

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

lundatoks bild

Allvarligt talat, har varken du eller Jonas läst inläggen med tips om öppna spamlösningar?

--
MöLUG - Blog

dholms bild

Jag håller helt och hållet med. Om man börjar kräva betalning av användarna så har jag svårt att se att de skulle stanna kvar. Det finns andra nyhetssajter och forum, kanske inga svenska som är lika bra som LP men jag tror många användare kommer att dra sig dit isf.
Jag håller även med i att tankegången att driva en sida som skall förespråka fri mjukvara och sen ta betalt av folk för att de skall få ta del av detta känns lite udda.
--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

joker67s bild

Jag röstade nej innan jag läste det HOTH skrev.

Jag kan mycket väl tänka mig att bidra med 10 kr/år som medlem av LP.

Men då vill jag att alla andra medlemmar gör det också.

Jag har en maskin på före detta rackshack (nuvarande the planet) som jag hyr ut plats på. den maskinen får dra otroliga 1000 gig/månaden, men den har aldrig tagit mer än 35 gig/månad sedan jag satte upp den 2004.

Men som sagt så hyr jag ut plats på den, jag har typ 50 st som betalar mig 300 kr/år för sin plats på maskinen, det blir runt 15000 kr/år.

Maskinen kostar mig 800 kr/månad så det blir runt 10000 kr/år beroende på hur dollarn står.

Så jag går faktiskt med 5000 kr i vinst på min maskin per år, det var inget som jag trodde att jag skulle göra när jag satte upp den.

Jag ville mest bara ha en egen server som jag kunde leka lite med.

Men nu till saken...

Jag tvivlar mycket starkt på att LP står på en helt egen maskin, för det behövs nog inte.

Det jag skulle vilja bidra med är pengar till utveckling av LP, inte till hostningen.

Så jag är mycket villig att bidra med 10 kr/år om alla andra medlemmar gör samma sak för att utvecklingen av LP börjar att ta lite fart.

/Peter H

/Peter H

jonasbjorks bild

Av de tio kronorna sms:et kostar är det lite över fem kronor som kommer till oss.

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

http://www.linuxportalen.se/node/7483

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

marwals bild

hrm... jag *är* i sydskåne.

mikaeljs bild

HOTH: För mig är GNU/Linux en hobby, där betalningen för mig är tacksamheten från dom man hjälper. Det är allt jag vill få ut av mitt arbete med detta. Jag är inte emot att admins vill ha hjälp med kostnader. Jag är inte intresserad i dagsläget av att donera pengar och detta av olika anledningar. En del anledningar är privata, andra har med LP att göra. Dock har det inget att göra med Jonas som person.
-
Linuxportalen är den enda sida av alla jag besökt som har med GNU/Linux och öppen källkod att göra där man hör ett "tjat" (en vädjan) om hjälp på ett ganska intensivt sätt. Andra sidor kan ha en länk i menyn eller nån liten text som man ser ibland. Jag har donerat till LP en gång, jag har donerat till andra projekt när jag har fått ett överskott. Dock ligger jag minus i ekonomin varje månad så jag avstår att donera helt just nu.

elwiss bild

"gratis programvara"?? Jag som trodde att det hette "fri".

Jonas vill säkert inte betala för att andra skall ha någonstans att vräka ur sig dumma kommentarer, så naturligtvis har han rätt att vilja få ersättning för det.

Passar det inte så är det väl bara för dig att köpa webhosting själv och skapa en egen webplats där du kan få jobba gratis hur mycket du vill?

hoths bild

Skäller du på honom för att han inte betalar, och sedan inte har betalat själv? Eller tycker du det var bra att ni inte betalar?

 
"Linux är fritt men inte gratis", heter det ju. Man kan alltså ta betalt för Linux, om man lämnar något annat också vilket vanligen är en tryckt skiva och bok samt support. Support tycker jag man kan kalla LP.

 
Bara för att man sysslar med Linux så blir ju inte infrastukturen gratis. Skall man sedan ha någon som lägger ner mycket tid på utveckling så är inte det heller gratis. För övrigt så vill vi ju kanske inte att det skall vara gratis; vi vill ju själva jobba med Linux och få betalt för det. Trots att vi kanske tycker det är det roligaste vi vet!

 
Faktum kvarstår alltså; det finns en kostnad för att hålla igång en site som LP. Vem skall ta den? Skall vi förvänta oss att Jonas ensam skall ta den? Eller kan det vara så att vi solidariskt och gemensamt hjälper till?

 
För övrigt så handlar det inte om "att ta betalt för andras arbete" utan om att få ersättning för de kostnader som finns för att hålla igång LP och ha den uppe och uppdaterad samt att betala den enorma trafik som är på den.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Problemet är väl att få nybörjare kommer att hitta hit och läsa guiderna om man är tvungen att betala för det?

lundatoks bild

Kom på en MöLUG-träff Marwal, jag är skyldig dig en kram.

--
MöLUG - Blog

jonasbjorks bild

Allvarligt talat, har du missat att jag bestämt att spamlösning skall in? http://www.linuxportalen.se/node/7483 , din egen kommentar http://www.linuxportalen.se/node/7483#comment-44275 . Kan du lägga det åt sidan nu?

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

patrikisakssons bild

Lundatok -- jodå jag har läst dem - men eftersom jonas är lite av en bestämmande position så är det upp till han - jag kan bara uttala mig om hur frustrerad han var på spammen när han satt på mitt kontor.....

Personligen tycker jag att någon form av "skydd" mot spam bör införas - men inte på kostnad av användarvänlighet och öppenhet.

Sen är det så att det tar ett tag att implementera dem och det skall fungera med allt annat som är kopplat till LP - vem betalar den tiden ?

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

jonasbjorks bild

Så vilken sida skall vi sticka till? Förslag?

--
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

För enbart hosting kan det räcka med en tia per år. Eller låt oss runda av det uppåt till en tjuga/år för att täcka SMS-kostnaden samt ge lite pengar över till ny hårdvara. Detta borde alla ha råd att sponsra med, även hemmaboende tonåringar.

 
Utveckling å andra sidan är något helt annat. Det är mycket dyrare, också detta är baserat på egen erdarenhet (orelaterat LP). Då pratar vi om en hundring/år vid 2000 betalande medlemmar. Fortfarande är det egentligen inte dyrt för någon. Men att få in så mycket, kan vara väääldigt svårt.

 
Jag är med i en annan förening och de tar 100kr/år i medlemsavgift. De har inte svårt att få in de pengarna. Men den riktar sig å andra sidan till en lite äldre, yrkesaktiv, målgrupp. Jag kan tänka mig att betala detta även för LP. Men, misstänker att jag är i en kraftig minoritet där på LP, tyvärr.

 
För en hälsosam och sund utveckling så vore det bra om fler kunde sponsra. Alla behöver ju inte sponsra med en hundring. En tjuga vore ju nästan det minsta. Motsvarar en Daimstrut ungefär. Vad är väl det? Blott ingenting.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

dholms bild

mikaeljs bild

bah!!

joker67s bild

enorma trafik ???

Hur mycket är den då?

Jag trodde att vi efterfrågat detta.

/Peter H

/Peter H

Kristians bild

Inte om betalningen är frivillig. Jag gillar LP och har donerat vid ett flertal tillfällen. Vad är 10 kronor på en månad?

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

marwals bild

He-he. Hur du blev skyldig mig det har jag ingen aning om, men visst ska jag dyka upp någon gång... det har jag funderat ett tag på själv.

lundatoks bild

Om nu LP är en så betungande del av vardagen som kostar så mycket arbetstid kanske det finns en eller flera entusiaster som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med spakandet för att få fram ex ett spamskydd? Vad vet jag?

Sen måste jag säga att om man driver en sån här sida på den sortens kalkyl som du gör så har man nog spårat ur redan från början.

Jag har varit mycket aktiv på ett liknande entuisastforum med betydligt fler medlemmar som överlevt på betydligt mindre budget än 400 000 SEK om året.

--
MöLUG - Blog

staukis bild

Sidan pinvin.info skapades av missnöjda före detta linuxportalen medlemar.

hardcoders bild

Ja det går ju alltid att skapa en ny sida, det var väl så linuxportalen kom till? Detta vore dock att skjuta oss själva i foten, för linuxportalen är en bra sida.

Lägg fram kostnaden, vad krävs att driva LP i ett år, alla kostnader. När vi vet dem så lägger vi upp en "progressbar" som visar summan av donationer under den aktuella månaden. När donationerna kommer upp och täcker månadens kostnad så visar progressbaren 100%. På detta vis kan vi som är benägna att donera till LP se om det behövs doneras mer.

fredrikperssons bild

Det ser ut som om vi måste bli bättre på att göra reklam för MöLUG här på LP så att fler ser att vi finns och är ganska aktia...

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

hoths bild

och den frivilliga sponsring som LP dragit in hittills under två år.
http://www.linuxportalen.se/node/7544

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

rioroberts bild

Fredrik, tycker ni gör rejält med reklam för Mölug, ser det lite överallt här på forumet "Träff på blabla..." Smile Finns inte KalmarLug verksamheter ?

Kristians bild

"Någon gång" händer aldrig som vi alla vet, så är det för mig i alla fall Smile Bocka för onsdagen den 26 september i kalendern!

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

patrikisakssons bild

Lundatok ... tag i beaktning att jag bara spekulerade...det behöver inte vara samma som att det är den budgeten jonas jobbar efter.

bara så att vi inte krigar om min spekulation nu,,,,,eftersom den är inte det jonas jobbar efter...

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X