Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

iPod Classic kommer stödjas av Linux

Ian Monroe skriver i sin blog hur gtkpod-folket har fått igång sina iPods med det nya iTunesDB-formatet (iTunes 7). Apple har nyligen infört kontrollsiffror i databasen med vilka låtar som finns på iPoden, vilket gör det omöjligt för andra program än just iTunes att prata med iPoden. Tills nu.

Ian skriver också att den enda riktiga lösningen på problemet är att folk slutar använda Apples produkter. Just nu fungerar iPoden (igen) med Linux, men Apple kan när som helst ändra iTunesDB-formatet och göra allt utom iTunes-programvaran inkompatibel med iPoden.

iPod är en musikspelare som tillverkas av Apple, www.apple.se. iTunes är programvaran som används för att hantera iPoden i Windows och MacOS. iTunes kommer från Apple.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lundatoks bild

Ett annat, drastiskt alternativ är att man lägger in Rockbox på sin iPod, något som undertecknad hittills fegat för. Wink

--
MöLUG - Blog

polters bild

Jag rekommenderar dig verkligen att göra det. Jag har en gammal iPod liggandes som jag har rockbox på. Det funkar väldigt bra.

larsemils bild

och jag har kört det och tyckte in det var klockrent. funktionerna är bättre men vägs inte upp av en drastiskt försämrad batteritid. Så jag kör på appleprogramvaran igen.

kperssons bild

Det har jag också, och det fungerar väldigt bra. Ska jag vara ärlig så fungerar batteriet bättre nu än det gjort innan. iPod-batterier är ju kända för att inte leva speciellt länge.