Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux fyller övningskörning!

Den sjuttonde september 1991 skickade Linus Torvalds ut version 0.01 av sin Linuxkärna på itnernet och berättade glatt att han skapat ett litet hobbyprojekt som inte skulle bli något stort mastodontprojekt utan bara en kul grej. Idag fyller det lilla hobbyprojektet sexton år och världen firar.
http://linuxday.getnix.com/ finns ett publikt fördelsedagskort där du kan skriva en hälsning och kanske berätta lite om varför just du fastnat för Linux, som sedan skall skickas iväg till Linus och alla kernelutvecklarna.

I många år har vi hört talats om att just det året skulle vara året då Linux slår igenom, men fäst nu på senare år har det börjat komma substans i detta påstående. Pubertetenn gör Linux stor och stark och Linux är nu, på riktigt, en tonåring som klarar att stå på egna ben och som överträffar sigsjälv varje dag.

Tack till Linus och alla kärnutvecklare och tack till alla linuxfantaster där ute som hjälper till att göra Linux så jäkla bra!
Ut och fira med er nu! Hurra för Linux!