Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KOffice 2.0 slår mot MS office på Microsofts hemmaplan

Hösten är här och floran av gratis officepaket börjar poppa upp som svampar ur marken. Nästa utmanare till Microsoft Office är KDEs egna KOffice 2.0 som enligt uppgift ska lanseras under 2008 - även under Windows.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.124616

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Varför får jag en känsla av att KOffice kommer slå mer mot OpenOffice än mot Microsoft Office?

...sen säger ju KDE själva i artikeln att Windows inte är en prioriterad plattform och då känns det ännu mindre som att de "slår mot Microsofts på hemmaplan".

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

hoths bild

Att Koffice och OOo använder samma filformat och konkurrerar om samma kunder är absolut inget problem. Det vässar båda produkterna genom att de jämförs med varandra. Det blir en fördel för båda när de sedan jämförs med Microsoft Office. Plötsligt finns det alternativ, som är sinsmellan utbytbara, att jämföras med det dyrare och inlåsta Officeformaten från Microsoft.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Nja, jag tror nog att den stor våg av alternative produkter för traditionellt MS-dominerade användningsområden är en bra sak. Huvudsaken är att i första hand få människor att tänka i andra banor än bara Microsofts.

jeffs bild

Det kvittar väl ganska blankt vilket program du använder sålänge du kan utbyta dokument med alla andra? Sen om alla andra använder Microsoft Office, Koffice, OpenOffice.org, Abiword eller kanske tillochmed Google Docs, så är väl skillnaden ganska liten för dig sålänge de skickar dig dokument som du kan öppna? Dokumentstandarder är mycket, mycket viktiagre än vilket program folk använder.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

pbs bild

Varför ska man överhuvudtaget skicka sina dokument såna formater som M$ Office eller odf? Det är ju ändå rätt så sällsynt att man förväntar mottagaren _redigera_ dokumentet man skickat. När texten/tabellen/presentationen bara är ämnat att bli läst är pdf nog det absolut bästa alternativet. Det är öppet och kräver inte heller att man ska dra igång ett minnesmonster till Officeprogram bara för att läsa det.

hoths bild

Det finns många, företag och andra, som samarbetar via intenet. Då måste man kunna redigera dokumenten. Men skall du bara läsa dokumenten så håller jag med, då räcker PDF.

 

Nu kan det vara så att på "vanligt folks" datorer så finns det inget sätt att generera en PDF från MS-Word. På företagets dator finns det sätt, men det är en extra installerad finess. Därför kan det vara så att folk normalt tror de måste skicka .doc filen mellan sig när de skall utbyta information med varandra. Installerar de alternativen så upptäcker de att det går att göra och skicka PDF istället.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

elwiss bild

Eller så använder man "save as pdf" pluginen i Ms Word 2007 Wink

hoths bild

Så de har hittat den funktionen, till sist? Men den versionen är väl tämligen sällsynt än så länge, eller? Under lång tid framöver kommer folk då att känna sig tvingade att skicka word-filer till varandra.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

elwiss bild

Jo, "folk" gör det som är enklast. De sparar och skickar i standardformatet, dvs docx numer.