Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Michael Dell: Linux ökar snabbare än Windows - trots patenthoten

Microsofts påståenden om patentintrång har inte haft någon inverkan på försäljningen av Linux säger Michael Dell. Faktum är att Linux nu ökar snabbare än Windows på serversidan trots Microsofts attacker på öppen källkod.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.125656

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

turbokapitalists bild

Linux och andra FOSS-system har alltid varit centralla i serverrummet. Det intressanta här är först att Michael Dell själv lyfter fram siffrorna, andra att det gäller arbetstationer/skrivbordsmaskiner inte servrar.

 

"Patenthotet" är bara dundret från det sjunkande fartyget.

 

Mjukvar, algoritm, businessmetoder, formel, literatur o s v präglas inte av patent i europa, till att skilja från USA. Alltså det är orelevant i en svensk artikel om teknik. Dock enligt PRV sidor om mjukvarpatent kan man fråga vilken ekonomisk grupp (EU eller US) sverige hör till.