Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sökandet efter det bästa!

Mina största misstag senaste tiden användarfel&lathet. Användarfelen hade jag helt klart kunnat undvika om jag struntat i att testa en massa nya saker och hållt mig till gamla beprövade metoder jag redan kan. Jag har dessutom varit extremt lat& har försökt hitta massor med genvägar när jag helt klart skulle sparat massor med tid genom att bara göra som jag gjort tidigare. Har inte heller orkat läsa en massa guider senaste tiden eller orkat söka på problmlösningar utan har velat lösa felen själv utan vägledning även om det finns de som haft samma problem innan mig och som redan upptäckt lösningen.

Jaja sån är jag har även sökt efter en perfekt Gnu/Linux distribution. Det finns ingen sådan det finns bara distributioner jag kan bättre och sämre än andra. All denna jakt är tokig kan aldrig min nyfikenhet stillas vad händer om jag gör si och så? Antar jag får byta taktik helt enkelt och nöja mig med det jag redan har!

Det låter bara så tråkigt nöja sig med det jag redan har! Visst har jag lärt mig en del nya saker frågan är dock vad jag kommer ha för nytta av detta senare. Men tror ej på att det finns något perfekt även om jag mer eller mindre är perfektionist bara det perfekta är gott nog.

Gentoos Live-CD 2007.0 försökte jag installera igår på min stationära dator trots dåliga erfarenheter av deras tidigare live-cd:s antar det hade varit lättare om jag bara hade använt den minimala netinstall cd:n istället. För när jag vaknade i morse så stod det install failed.

Har dock ett system på burken nu behöver jag bara kompilera om GRUB. Kompilera X11 och en skrivbordsmiljö(fönsterhanterare)

Kärna och grund-system har jag på datorn redan. Partitioneringen skötte Live_Cd:n bra kommer dock ej orka fixa min stationära dator idag det blir en senare fråga.