Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ISO står stilla efter omstridd formatkupp

Samhälle Den omdiskuterade omröstningen om dokumentformatet ooxml har satt käppar i hjulen för standardorganisationen ISO. Som en direkt konsekvens av att ett stort antal nya medlemmar anslöt sig i samband med omröstningen står ISO-arbetet på flera håll nu helt stilla.

 
Läs mer på
http://www.idg.se/2.1085/1.126389

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

MS dokumentformat. Listan närmar sig 60.000 namn nu. Den kanske kan utgöra en ytterligare påtryckning på ISO. Listan kan nog innehålla 100.000 namn innan det blir tid för ny omröstning - vilket det antagligen blir. Listan: http://www.noooxml.org/petition-se
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mindlights bild

Om vi alla (jag räknar med att en hel del hoppar av) här sponsrar ett medlemsskap för t ex Trinix del... så kan Trinix sända över en representant för att delta i nästa omröstning... sponsringen från oss kan ligga på typ... 100-200kr per person...

...och helvete vilken reklam det skulle bli för Linuxportalen Laughing out loud

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...