Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nytt grafikkort, mer ramminne och Gentoo!

Nu tänker jag vara osocial ett tag framöver de som känner mig i verkliga livet får helt enkelt acceptera detta.

Mobilen kommer jag helt enkelt stänga av. Så fort jag får mitt nya grafikkort så ska jag bygga upp Gentoo igen från scratch utan live CD med den minimala installations cd:n i. Opengl stöd + Nvidias egna drivisar ska jag andvända. Nu vill jag åtminstone kunna andvända datorn för lite mer avancerade saker som exempelvis lite mer avancerade spel.

Ramminnet på min bärbara dator kommer jag också uppgradera även om det i nuläget kanske inte behövs så är det en bra investering för framtiden. Det behövs en morot för att jag ska orka att ordna till min burk kanske ska jag också fylla på mitt WoW konto och börja lira det i Wine.

Skulle jag inte få spelandet att flyta på riktigt bra med GNU/Linux så har jag även en Windows XP orginal skiva hemma tänker dock undvika i det längsta att installera två operativsystem i burken. Vill ej hålla på med att dualboota datorn även om jag vet hur jag ska få det att fungera.

Dessutom avskyr jag rent ut sagt Windows skulle egentligen vilja bränna upp skivan tillsammans med massor av andra Windowsskivor. Skulle kunna erbjuda mig att installera Ubuntu åt folk gratis om de i gengäld tog med sig en windows orginalskiva som jag kunde bränna upp tillsammans med min egen!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Gjorde ett litet experiment...

http://pix.nofrag.com/6/1/e/51a4117967c78ee26f4cc0bb480d5tt.jpg

Sömlös Virtualbox.... Smile