Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft släpper verktyg för att köra Linux virtualiserat

Microsoft har precis släppt Virtual Machine Additions for Linux som är en samling verktyg för att underlätta användandet av Linux som gäst-OS under Virtual Server 2005.

Paketet innehåller drivrutiner för bland annat deras emulerade grafikkort. Paketet stödjer officiellt RedHat Enterprise Linux och SuSE Linux Enterprise Server.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild

Jag tycker det är lite lustigt att man officiellt stödjer RedHat när deras inställning är att de inte skall betala en krona till microsofts IP-beskyddarverksamhet.
--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

hardcoders bild

Alltså allvarligt, Virtual PC är så långt efter, ska man seriöst använda virtualisering i ett företag och få något ut av det så finns det ju tyvärr bara en på marknaden idag, vmware. med deras vmotion teknik och andra mycket smarta lösningar så har konkurrenterna en bit att gå innan de ens kommer i samma division.

turbokapitalists bild

Först, MS pressmeddelandet skriver att API ska möjligtvis publiceras. Det finns stor skilndad mellan en klar utskrift av API på skrivbordet och ett löfte om något utan fast förfalldatum.

 

Många anser att målet med både pressmeddelandet och det där grunx är att lura folk inn (eller att stanna kvar) på Windows Server och sedan spiller bort resurserna i ändlösa resan mot funktion. Annars skull folk prova Zones på Solaris eller något på Linux eller BSD.

 

Fast de var bra, Xen ser ut på väg ur spelet på grund av salg till Citrix.

misiu_mps bild

De vill retas.

jonasbjorks bild

Red Hat Enterprise Linux och SUSE Linux Enterprise är vad företag kör. Microsofts plan är att ge deras kunder stöd för att kunna köra virtualiserad Linux på Windows. Så kunderna kör Windows i botten och Linux ovanpå. Att det är betydligt roligare att göra tvärtom, dvs SLES i botten och Windows ovanpå med XEN-virtualisering är en annan femma..

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

denkas bild

Eller RHEL i botten.

jonasbjorks bild

Skrev jag inte "roligare" ? Wink Klart man kan köra RHEL också i botten, vilket är roligare än Windows Smile

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lisardmans bild

ja eller vmware. Den stodjer fler os än Xen och microsoft junk. Dessutom är vmware-server gratis och vmware-tools opensource afaik mycket smidigt. Den kör väl inte paravirtualisering än men det tror jag att de kommer lägga in stöd för i den närmsta framtiden.