Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tradig dag på jobbet

I am boooored out of my wits!

Hela veckan har jag rusat runt på företaget som en speedad hamster i ett … hmmm, "ekorrhjul" (är det i "ekorrhjul" som hamstrar springer? Verkar dumt.)... Det är som en jäkla labyrint: "prata med serverfolket, nej du ska till linuxfolket, näh vad gör du här – då ska prata med klientnissarna."
För helsicke, vet vi vad vi sysslar med egentligen?! Och långt innan jag har hunnit till slutet av listan på folk att prata med/dagen så har jag glömt vilket ärende jag skulle fråga vem om...
 
Och så igår – så tog allt slut! Jag har gjort allt jag kan göra själv och sitter nu bara och väntar in andra. I’m booooored!
 
Men det är fascinerande det här med att jobba på en IS/IT-avdelning. Jag gillar att jobba på ett stort företag. Jag gillar det faktum att det alltid finns någon som vet mer än jag. I alla fall om nåt Wink
Men det finns saker som gör mig helt mållös med. Vi har processer och organisationsscheman på längden och tvären (jag lovar!) men ibland så glömmer vi vad det är som faktiskt genererar pengar här. Om en användare inte får sin dator med sjuhundra olika operativsystem på och några tusen olika applikationer, hur dumt det än verkar vid första påseendet, så kan det komma att kosta oss. Mycket.
 
Det är så lätt att tappa bort målet med verksamheten och att IT-avdelningen "bara" är en stödfunktion. En livsviktig sådan men dock.
 
Det blir alltid konflikter mellan säkerheten och att ligga i framkant i utvecklingen. Användarna vill ha ("behöver") allt och det NU - och IT säger NEJ ("för dyrt, kan inte supportera, säkerhetsproblem"). Och mitt i den krigszonen sitter jag. Go figure!
 
Jajaja, innan ni som känner mig börjar hålla er om huvudet och undra över vart Sverige är på väg nu om man ger _mig_ ett jobb som kräver kunskaper i säkerhet och senaste tekniklösningarna – lugna er! Jag har fått jobbet för att jag är bra på att kommunicera och fråga, och för att jag har erfarenhet av väldigt _många_ saker. Inte för att jag har några speciellt djupa kunskaper alltså, det finns det andra här som har. Och jag är utmärkt duktig på att prata med dem! Smile
 

Jaha, om man skulle gå och ’crash a meeting’ bara helt randomly.
 

Eller åka hem...
Sooo booooored!