Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skandiabanken

Är det någon mer än jag som plötsligt fått problem med Skandiabanken? Det har fungerat felfritt för mig länge (bortsett från när jag själv glömde lösenordet till certifikatet, men det kan jag knappast lasta abnken för...), men de senaste 2-3 dagarna kan jag logga in, men sedan inte göra något mer. Jag kan inte lägga in räkningar till betalning, inte flytta pengar mellan mina konton, och heller inte kontakta kundtjänsten!
.
Jag har inte medvetet ändrat något i min dator, men det är fullt möjligt att Firefox har uppdaterat sig själv.
.
.
Edit:
Sedan ovanstående skrevs har det hänt saker! Jag ändrade UAS till IE på WXP, och loggade in. Det hjälpte inte. Jag ändrade tillbaka. Några inloggningar senare fungerar siten igen!!! Jag kan flytta pengar mellan mina konton som tidigare, och jag tycker mig inte ha ändrat något egentligen.
Är det någon som har ens en teori om vad som spökar här?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

misiu_mps bild

Är du säker på att det är skandiabanken du går in på?
De phishar kanske.

uffe_nordholms bild

Jag har kommit på vad som kan ha varit orsaken till mina problem. Jag brukar ha top igång någonstans, och såg att Firefox drog ca 45% av minnet. Det var ju brutalt mycket tyckte jag, och startade om Firefox. Efter omstart drog den 10-13%, och jag kunde använda min nätbank helt obehindrad.

uffe_nordholms bild

Jag är hyffsat säker att det är rätt site jag kommer till: browsern frågade efter lösenordet till certifikatet första gången jag loggade in, så åtminstone den gången har jag hamnat rätt (jag har bara ett certifikat på datorn, tillhörande just banken).

Marcuss bild

Vad är adressen?


uffe_nordholms bild

Tja, jag har alltid använt (dvs skrivit in adressen själv eller haft den som bokmärke) www.skandiabanken.se men därifrån görs det en redirect till http://www.skandia.se/hem/default.aspx