Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dags för lite spelande!

Tänkte spela lite Planeshift verkar som det är många som har haft problem att få igång detta spel, Gentoo-andvändare är dock undantagna från denna regel( D.v.s om de klarat att kompilera sina paket på rätt sätt& lyckats installera grafikdrivrutiner). Portage har sina fördelar måste jag säga även om jag kan vara förbannad emellanåt på att saker brukar ta lång tid att kompileras.

Igår såg jag även till att säkra min bärbara dator med Debian Etch Stable på stängde av en hel del tjänster(demoner) i /etc/init.d så nu har jag inte en enda port öppen på datorn. Har även installerat AVG-antivirus på denna burk och firestarter p.g.a en bugg var det lite bökigt att få igång firestarter men det löste sig med hjälp av ett litet script.

Har även testat att installera moduler i kärnan, busenkelt mot när jag för några år sedan körde Debian på en riktigt gammal dator. Utvecklingen går definitivt framåt.

Synd att den stabila versionen av Debian är lite tråkig gamla paket etcetra har dock hellre en stabil dator än en som kraschar mest hela tiden. Är nu mycket nöjd med Debian på min bärbara dator det har definitvt blivit ett lättare system att andvända än det var förr. Istället för att byta distribution så ska jag nog eventuellt senare uppgradera till sid eller lenny men det återstår att se kan ju alltid försöka nedgradera datorn igen om det blir något fel min erfarenhet från dist-upgrades i Ubuntu säger mig dock att det brukar bli en del problem vid uppgraderingar.

Mitt Gentoo-system fungerar nu perfekt som spel&arbetsdator. Men ska göra lite mer saker med burken än bara att spela&arbeta. Jag har ju trots allt min bärbara dator också att arbeta på.

Något jag hittade på igår var denna länk på http://www.sysresccd.org/Main_Page det är en linuxbaserad räddningcd som även går att lägga in ganska enkelt på en usbsticka vilket jag har gjort och det fungerar utmärkt. Kärnan har stöd för dessa filsystem (ext2/ext3, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, vfat, ntfs, iso9660)

En perfekt lösning för att bland annat boota upp och ta sig in i och fixa kraschade Windowssytem eller Linuxssystem. Räddningcdn står under GNU-licensen också.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

timmys bild

Jag har flera gånger gjort en dist upgrade utan några problem i Debian. Installerade Etch på en burk häromdagen och uppgraderade den till sid utan några problem.

Kristians bild

Kul att gentoo fungerar igen. Provade du Gutsy?

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

tomasuus bild

Nej ska nog testa det i virtualbox som jag numera har på båda mina datorer! Jag tycker det är kul att Ubuntu lockar fler andvändare, men än så länge är det ingen distribution för mig!

tomasuus bild

Kanske ska pröva detta senare då när jag känner behov av det!