Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med tiden

Detta problem är igentligen inte så alvarligt som det låter. Det är helt enkelt så att klockan går för fort i x. Vilket iriterar. Det kanske finns någon där ute som har en möjlig lösning på mitt problem. Datorn börjar få några år på nacken, kan det vara så att det är batteriet på moderkortet sombehövs bytas?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

hmm.. skulle kunna vara batteriet. En tillfällig lösning skulle vara att starta ntpd ( Network Time Protocol) som synkar klockan vid start.
----------
Play Ogg

gulfs bild

Man tackar .Smile

tux-svens bild

Jag hade ingen aaaaning om ntpd-demonen. Jag gick i Yast -> System -> Editor för körnivåer och slog på ntp-tjänsten. Därefter öppnade jag inställning av klockan och bockade för "Ställ in datum och tid automatiskt" Jättefräckt! Klockan visar nu exakt tid. Tack disten!
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!