Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hamachi i linux fungerar det?

Sett att det går att kompilera ihop ett betapaket i Gentoo. Vet dock ej om hamachi fungerar som det ska ännu i GNU/Linux. Skulle vara kul att spela lite spel mot kompisar över nätet.

För er som inte vet vad hamachi är så är det ett program som skapar ett virtuellt privat nätverk(VPN) mellan datorer som kan befinna sig bakom brandväggar och routrar.

Jag vill själv ha det så att jag kan spela nätverkspel med kompisar som andänder Windows&Hamachi så det ser ut som vi är på samma nätverk.Även om de är hemma och jag är hemma.

Hamachi är riktigt skoj och nu fungerar min Gentoo-burk mycket bra att spela med. Ska nog pröva Hamachi i någon lättare distribution i virtualbox vet någon om det går att skaffa till Ubuntu och om det fungerar som det ska?

Förövrigt spelar jag mest strategispel eller MMorg spel. Regnum Online håller jag på att försöka få igång för närvarande. Linuxversionen verkar dock krångla men ska försöka spela windows-versionen i wine istället. Någon som gillar spel som typ Medieval, Knights Of Honour, Crusader Kings m.fl jag spelar gärna mot er över hamachi om det fungerar. Mitt WoW verkar också fungera men ska jag spela det måste jag fylla på mitt konto.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Fungerar utmärkt, iaf för mig.
-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

kryckans bild

Jag har stundtals kört hamachi i Ubuntu och det har fungerat utmärkt.

tomasuus bild

Då litar jag på era omdömen ska i så fall testa att kompilera ihop det till min stationära dator direkt hoppas det fungerar lika bra i Gentoo som i Ubuntu Smile.

Härligt hamachi och det till en fungerande speldator!

erikls bild

Jag fick inte wc3 (med wine) och hamachi (hamachi betan mot windows (högre) versionen) att fungera. Disten jag satt på var gentoo.

Lust att dela med dig hur du gjorde?