Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

köpråd server

Jag funderat på att köpa server ett tag nu och har bestämt mej för att det skall bli av. Nu skulle jag gärna vilja veta vad ni tycker om de paket jag har plockat ihop.

Servern är tänkt att vara en tyst och energisnål webbserver med väldigt få besökare per dag. Skall funka som en utveckligs/filserver för mej. Kommer att köra ubuntu 7.10 server edition eller någon annan icke grafisk linux distrubution.

Här är det jag kommit fram till hitills och jag undrar vad ni tycker:
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=512569&su=C964156...

Tack!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Om du bara ska ha en disk varför köra med separat raid-kort?
Om du inte har höga krav på prestanda så funkar dessutom linux mjukvaruraid jättebra, och du kan ju då köra med vilka vanliga diskkontrollkort som helst.
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

lundatoks bild

Personligen hade jag nog inte satt i ett raidkort, Linux inbyggda raid är väldigt kompetent och om du lägger /boot på en 50MB så borde du kunna raida resten.

--
MöLUG - Blog

iveqys bild

En strömsnåll lågpresterande och tyst maskin, låter för mig som att en bärbar dator är ideell. Det är inte en helt dum idé. Öppna upp en bärbar dator, byt ut eventuella fläktar och du kommer ha en dator som väl motsvarar dina krav.

jonasbjorks bild

Jag använder en Mac Mini för att göra backuper över nätverk. Mac Mini tillsammans med ett antal externa USB/Firewire diskar är mitt förslag.

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Jag hade aldrig kört på inbygt raidkort. De är i så gott som alla burkar totalt värdelösa.Har du bara en disk så är prestandavisten försumbar dock rekomenderar jag ändå ett raidkort då du troligtvis innom något år skulle vilja utöka kapaciteten.Där finns förstås valet, köpa kortet nu eller sedan. Vilket som är precis lika bra.-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

kamelryttarns bild

Jag har nog lite hårdvara som skulle passa dig bra liggandes. Du kan få en Sun Enterprise 250 med scsi raid billigt om du vill. Har även lite andra maskiner ståendes, dom allra flesta med scsi raid. Hör av dig om du är intresserad.

traxs bild

Fick tipset i ett annat forum att jag skulle ha raid, sedan fick jag aldrig något svar om det hjälpte om jag bara skulle ha en disk. Jag blev dock lite tveksam eftersom raidkorten verkade snabba på dataöverföringen även om man inte har två diskar så jag la med ett sådant kort temporärt. Men då plockar jag bort det, tack.

traxs bild

Dock är ju bärbara datorer förhållandevis dyra.

traxs bild

okej, jag skall nog vänta med raid tills jag uppgraderar. Då lär prisen ha vara bättre med.