Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Är det något fel på mitt Wlan kort???

Jag har fått en del problem med mitt Wlan kort i min stationära dator.
Allt började efter att jag installerade Gutsy.
Som det är nu kan allt fungera jag kan surfa, tanka osv. Men efter ett tag kan min koppling till nätverket dö, utan att jag gör något. Det är inte fel på routern min bärbara dator går som en klocka utan att ha dessa problem. Felet dyker upp med olika mellanrum, ibland går det bara några minuter mellan att nätet försvinner ibland går det dagar. Jag har samma problem när jag kör XP vilket gör att jag misstänker att det kan vara hårdvaru relaterat. Finns det något sätt som jag kan kolla det hela eller måste jag sätta i ett annat kort och köra med det för att få reda på vad om det är kortet som strular.

Kortet som sitter i är ett Dlink-G 510. Kortet är rev. C och det är ett RAlink RT61 chip som sitter på det.

Tacksam för tips.
Joakim

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

misiu_mps bild

Har du samma problem i windows så kan man nästan utesluta drivarproblem. Vissa routrar dummar sig (speciellt gamla d-links har jag hört) när man kör med flera anslutninigar samtidigt. Har du möjlighet att testa med en annan router? Händer det även när det är endast den stationära som är uppkopplad?

rickards bild

En del hårdvara har problem med dolda SSID och kopplar då ner efter en stund. Om du har ditt dolt kan du testa att göra det synligt ett tag och se om det fungerar bättre. Det kan ju också vara en granne som kör på samma eller närliggande frekvens som stör. Testa att byt kanal.

joakimbengtssons bild

Jo jag har en gammal router att prova men det är en gammal Dlink. =)
Den har inte funkat så där jättebra.
Jag är skeptisk till att det skulle vara något med routern då den bärbara fungerar som en klocka.

_______________________________________________

Det finns bara en dum fråga, det är den som inte ställs.

joakimbengtssons bild

Jag har inte dold SSID. Jag har provat med att byta frekvens. jag tror inte att några av grannarna har några trådlösa nätverk. Jag har iaf inte hittat några när jag har skannat men man kan ju aldrig veta rikigt.
Vi får se hur det går nu när den ligger på en annan frekvens.

_______________________________________________

Det finns bara en dum fråga, det är den som inte ställs.

joakimbengtssons bild

Det verkar som om det tog lite längre tid innan den första nedkoppling från nätverket kom. Sen verkar det som om det är ungefär som vanligt. Jag kanske ska tillägga att det oftast har fungerat nån timma innan problemen har satt igång. När det inte fungerade med att ändra frekvens är det någom som har några andra tips??

_______________________________________________

Det finns bara en dum fråga, det är den som inte ställs.