Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxdemo i Umeå?

Vi två som satte oss på Café Station idag diskuterade möjligheten att samla ihop några datorer och ställa oss på biblioteket för att visa upp Linux för allmänheten. Vi spånade också om möjligheten att blanda in ett studieförbund, så att det kan finnas en kurs för dem som känner behovet av det.

Hur som helst, eftersom vi bara var två känns det, för mig i alla fall, som att vi skulle vilja ha fler deltagare, och fler som kommer med synpunkter och åsikter. Kanske MöLUG har några tips att komma med, nu när vi skall planka deras koncept...

För min del känns det som att vi inte kan göra en sådan här sak före januari, åtminstone inte om vi vill ha studieförbundet med oss. Vill vi skippa det så kan vi ju göra det så fort vi pratat med biblioteket, och fått ett datum av dem.

Hur stor efterfrågan kan det tänkas finnas för en Linuxkurs? Jag själv har ju aldrig gått någon, men å andra sidan så är jag betydligt mer datorvan än 'gemene man', så jag är ingen bra måttstock.

Och vilka av fördelarna med linux imponerar på gemena man? är det priset? Stabiliteten? Den öppna källkoden? Bristen på virus?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

JanPihlgrens bild

Några som eventuellt kan vara intresserade är SeniorNet.
Men vad jag vid en hastig koll funnit så verkar det inte finnas någon lokalavdelning med egen hemsida i Umeå.
Ni kan ju kolla via SeniorNet Sweden:
http://www.seniornet.se/
om ni kan få tag på uppgifter om det finns någon lokalavdelning i Umeå.

umekilles bild

Hej!

Skall köra en demonstration av xubuntu på nolia till helgen 9-11/11 men har väldigt liten erfarenhet av det, så jag skulle gärna se att någon som är bra på det kunde hjälpa mig med det.
Demonstrationen kommer att ske för Viva Resurs/ Returmarknadens räkning.
Är det någon som kan hjälpa till med info, material eller kanske komma dit så kontakta mig snarast på tel 073-8120201.

Vänligen Peter.

uffe_nordholms bild

Det var inte illa.... Fast illa är det tyvärr ändå: just den helgen skall jag hålla kurs i Lycksele Sad

umekilles bild

Tackar för snabbt svar, fick reda på att vi skulle ha det samma dag jag skrev här, men jag tror jag klarar att fixa det själv, kan det tänkas finnas lite material om xubuntu man skulle kunna lämna ut till intresserade??
Tacksam för svar.