Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

vpn & annat

Överväger starkt att skrota windows på min jobb-laptop eftersom den är oerhört seeg i många av de moment som jag gör i mitt abete. (som att kompilera Liferay - en vedervärdig syssla på just windows där den tar mer än den dubbla tiden i jämförelse med OSX eller Linux )

Ett par grejor måste fungera dock, jag måste ha en vpnklient som tar mig igenom företagets sonicwall och det vore tacknämligt om min dist fungerade med projektor utan handpåläggning.

Vad är era erfarenheter? Jag har just startat upp den med ubuntus live-cd och laptopen i sig (toshiba satellite pro med några år på nacken) fungerade smärtfritt så långt. VPN klient vet jag dock inget om, google gav mig bara gamla utdöda Freeswan..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Satellite pro gör sig utmärkt som linux-burk, bla så är det inbyggda wlanet det som har bäst stöd av kerneln.

Jag har inte testat med nvidia driven men projektor delen funkar, sålänge du bootar datorn med projektorn i kopplad, att använda fn+f5 funkar inte alls för mig, men jag har jag inte lagt någon tid på att fixa det heller. borde gå att fixa med nvidia-driven.

-----------
www.abergman.net - It moves, compile it!

Gentoo Linux

 

 

mindlights bild

VPN-klient i ubuntu finns i tre smaker... Fick det att funka med min IPCop och även PPTP är snorenkelt att lira upp... har du googlat "Ubuntu VPN Sonicwall" ?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

elwiss bild

starta med projektorn ikopplad är ett krav även på några av de äldre laptoparna med XP så det kan jag faktiskt leva med Wink

elwiss bild

Nopes, bara linux vpn sonicwall eftersom jag inte visste om ubuntu eller opensuse passade mina krav bäst Wink

Bara jag slipper sitta och meka i terminal som jag fick förr i tiden med suse 9.2 när det skulle vpn:as, det var allt annat än skojigt.