Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

11 miljoner kronor till windows

det pågår en intressant debatt artikel på linuxworld.idg.se - nämligen hur mycket pengar har igentligen lagts ut på den så kallade windows skatten.

det skulle vara intressant med en liknande mätning som Niklas Anderson på Techworld har gjort på techworld - fast här på LP.. så vi får fram lite fakta som vi kanske kan hjälpa dem med.

http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.128854

ta en kik...

jag har själv ominstallerat 8 burkar - där jag varit tvungen att köpa windows men sen ominstallera.

vad har ni ?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Just "Windows-skatten" var en bidragande orsak till att jag valde att bygga min dator själv.
Hade inte kostnaden för ett färdigt paket varit så mycket större så skulle jag nog köpt en dator med windows för att testa om det går att få tillbaka pengarna.

tux-svens bild

åt olika personer (1 åt mig själv) just pga denna Windows-skatt som jag inte ville betala. (Men Misco har haft glädje av detta!)
Detta är nästan enda alternativet idag. Även om det inte skulle vara så mycket billigare så snuvar man Bill på pengar i alla fall och det känns bra.
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jonasbjorks bild

Det positiva är inte att vi snuvar Microsoft (som förövrigt leds av Steve Ballmer numera) utan att vi snuvar dem på en såld licens. De kan inte lägga på vår licens i statistiken och hävda att Vista säljer bra Wink
Det känns iaf viktigare för mig än att Microsoft inte får mina pengar.
--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Du har en poäng, men jag vill inte att mina pengar går till diverse patenttvister för ikonstorlek och färg på startmenyn. Smile