Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

FreeBSD + Xbox + Cromwell

Såg något riktigt roligt just nu har jag en xbox som står och samlar damm. Det går tydligen utmärkt att köra FreeBSD på den.Då det har portats över till xbox kul! Det som kommer gå mindre bra att göra är att spela spel på den men vem bryr sig inte jag i alla fall?

Bättre xboxen får nytt liv med FreeBSD istället. Jag har redan Cromwell bios på denna också!Det finns lösningar så att det går att spela med den också med orginal bios och ide-switchar etcetra men inget jag orkar bry mig om skall installera FreeBSD bara för skojs skull och exprimentera lite med systemet!

Det här ska bli ett riktigt kul projekt får se hur FreeBSD fungerar med FatX-filsystemet.Min erfarenhet av Gentoox och FatX är inte en 100%:ig upplevelse.

Vidare kommer jag även kryptera min stationära dator snart, min laptop är redan krypterad. Ska inte kryptera allt på min stationära dator bara en del saker mest för att lära mig mer om kryptering inte för att jag tycker det behövs egentligen.

Hade i och för sig varit kul att lägga upp en virtualbox alternativt en vmware image-fil på xboxen ska nog pröva detta och se om det fungerar att logga in från en annan dator till det virtuella systemet på xboxen.Lite skeptisk är jag trots allt!

Xboxen kan faktiskt bli en bra exprimenttstation för pythonkod!

Nu till en helt annan sak min stationära dator återkommer senare om mina försök med Hamachi,Wine & Gentoo har lite problem för närvarande dock inga större bekymmer. Wine fungerar som det ska, kanske inte alla spel jag vill köra men många!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det ska gå bra att logga in remote i en virtualbox virtuell maskin så det kanske är något?

tomasuus bild

Jo det är virtulbox jag tänkt att pröva först och främst osäker bara om jag får det att fungera på xboxen. Det kommer förmodligen att bli lite problem att installera/kompilera ihop saker på boxen men jag ska inte säga något säkert kanske kommer allt flyta på smidigt. Men, men det återstår att se hur det kommer gå. Ett intressant projekt är det hursomhelst.