Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Datorer i film

Jag såg Dangerous Isolation nyligen och visst fasiken är det skrivbordet i Gnome dom sitter och jobbar på. Jag tror det.
Så ska dom knäcka någon 128 bitars kryptering på 80 minuter (varför just 80 minuter? Jo, det är så länge det halvfulla batteriet i laptoppen räcker. Varför kopplar dom inte in adapter - det finns uppenbarligen ström indraget i huset? Ingen aning.) och nätverksteknikern riggar snabbt upp ett gigantiskt botnet med hjälp av infekterade e-postbilagor och knäcker krypteringen med hjälp av klustret av övertagna datorer.
 
Sen ska hon skicka iväg ett meddelande om vart hon hålls fången, men kidnapparen granskar traffiken så hon krypterar sitt meddelande typ: hj31P, j@g ae(r) fÅnG3/\/. *suck*

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

DeleteMes bild

Jag såg nyligen en verklighetsbaserad film om nån it-expert hos FBI och i den så nämner han Linux när dom skall göra FBIs datorsystem säkrare. Minns inte namnet på filmen dock Wink

lundatoks bild

marwals bild

He-he... tittar på Genre och hittar bl.a. 'lesbian', 'gay/lesbian'. Inte ens om jag anstränger min snuskiga fantasi till det yttersta kan jag hinna något sådant i denna - rätt usla - film.
---
this is my very fräcka signature in english that will make you fear my intellect and treat me med more respect.