Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

YaST Installer i openSUSE 10.3 uppdateras

Med openSUSE 10.3 kom en ny programvaruinstallerare som fick ganska mycket kritik av användarna. Förloppsindikatorn ligger i ett eget fönster som hoppar upp och stjäl fokus bland annat. Användarna har ingen egentlig kontroll på hur långt det är kvar innan det är klart, med mera.. Överlag var den nya pakethanteraren helt enkelt ett stort steg bakåt.

Nu verkar det som om det kommer ändras. Benjamin som står bakom paketsökmotorn Webpin har byggt om installationsprogrammet så pass mycket att det verkar bli riktigt bra. Benjamin skriver i sin Blog om detta, där det också finns skärmbilder som visar hur det ser ut. I Novells Bugzilla finns det mer information om detta.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alex@suses bild

Det som han har fixat till ser ju mycket trevligt ut, de e ju fruktansvärt störande att man inte kan göra nåt annat samtidigt som yast håller på...

---

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson

kperssons bild

Vilka goda nyheter, detta var något av det enda jag störde mig smått på med nya YaST... Hoppas att de fixar det för GTK-versionen också.