Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Live-CD av openSUSE 10.3 med GNOME och KDE ute

Igår, fredag, släpptes två Live-cd av openSUSE 10.3 . Genom att ladda ner Live-CDn kan du prova hur openSUSE 10.3 fungerar på din dator, utan att installera/påverka något alls på din befintliga hårddisk. Live-CDn går att använda som skrivbordsmiljö, du kan alltså köra programvaror och surfa på nätet i Linux på en dator som normalt kör Windows. Du kan använda Live-CDn som en räddnings-skiva om ditt linuxsystem/windowssystem har krashat och du behöver rädda filer från din hårddisk, eller varför inte bara prova och se hur openSUSE 10.3 fungerar på din dator?

Live-skivorna finns enbart som 32-bit AMD/Intel och språket som erbjuds är engelska. På skrivbordet finns en ikon du kan klicka på för att installera openSUSE 10.3 på din hårddisk om du tycker att openSUSE fungerar bra för dig.

Ladda ner:

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Svenskt språkstöd kan naturligtvis läggas till efter installation av openSUSE 10.3 på hårddisk.

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Som jag förstår det så går det nu även att installera med en Live-cd.

jonasbjorks bild

Helt rätt, för att citera mig själv: På skrivbordet finns en ikon du kan klicka på för att installera openSUSE 10.3 på din hårddisk om du tycker att openSUSE fungerar bra för dig. Wink

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Ojsan hoppsan. Där halvsov jag lite. Smile