Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Min tid med Debian Stable, hittills.

Jag har kört Debian några veckor nu. Först körde jag Testing men av diverse anledningar så bestämde jag mig för att byta till Stable.
Det finns många bra anledningar att köra Debian Stable. Den mest självklara är så klart att den är snuskigt stabil!
Jag har inte haft några stora krascher. Däremot så har jag märkt lite höga resurslaster när jag har amarok igång. Jag har gjort lite efterforskningar och en teori är att det är filsystemet på '/' som orsakar detta. Min rotpartition är formaterad i XFS, och tydligen finns det lite sådana konstiga saker.
Nåja, det stör inte mig, då jag nästan alltid kör audacious eller vlc ändå.
Debian Stable är faktiskt en av de mest tillfredsställande distarna jag har testat. Inga konstiga krascher, saker fungerar som de ska i stort sett alltid. Sånt kan ju ses som självklarheter, men nej, många mer användarvänligadistar som Ubuntu och openSUSE har givit mig en del konstiga, ja rent av oförklarliga fel.

Nackdelarna är att man har väldigt gamla paket i sina repos. Det är däremot inte bara en nackdel, utan betyder också att paketen är väl testade. Att kompilera vissa saker är svårt dock. Jag upptäckte det inte minst när jag skulle installera wine-doors. Då var vissa paket för gamla.

Nåja. Vi får se hur länge jag stannars i Etch. Det är en jäkligt bra dist, men jag är också väldigt nyfiken av mig. Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Jag kör unstable men skulle lika bra kunna köra stable baserat på mina behov.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

polters bild

Jag tror mer och mer att jag är alldeles för nyfiken för att köra Stable egentligen. Smile

Kristians bild

Mja, i unstable finns sedan en tid vissa problem med kde-program i gnome samt problem med att gnome-logout hänger sig ifall network-manager har nätverk. Jag tror att testing är en optimal mellanväg - jag körde den i ett år och var grymt nöjd.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

polters bild

Jag körde Testing innan och var nöjd, med jag märkte också att många bygger paket för antingen unstable eller stable, och inte alltför ofta för testing.