Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Compaq Deskpro P3 800...

Har vart hemma hos min kära far idag och försökt installera openSUSE 10.3 på den datorn som va tänkt till honom som surfdator, gjorde ett försök förra helgen men det gick inge bra pga brist på ram-minne så nu har den 512mb istället för 128mb...

Dock så gick det iaf inte att installera lr rättare sagt, det gick att installera men när den vill starta om första gången efter att alla paket hade installerats så står det bara "system missing"!

Testade ett par gånger med olika inställningar i bios men med samma resultat, det finns nåt skydd för mbr men det är avaktiverat!

Är det någon som har några bra förslag?

Edit: Kom på att när jag loggade in som rescue så fanns systemet på hårddisken, men det startar ju inte så jag får för mig att det har med grub att göra...

MvH /AleX

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

nikkens bild

Ändra så grub inte installeras under /boot utan på MBR. Har haft samma trubbel med OpenSuse på jobb och det fixade problemet.

Nikken, The One And Only!

alex@suses bild

Okey ska testa det, laddade ner ultimate boot cd och tänker fixa grub via den...
-
Tackar för hjälpen!

---

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson