Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

linux på en gammal imac

Jag har en gammal imac G3 på 650 MHz som samlar damm i garderoben. Eftersom det är smidiga små maskiner kom jag på att det kanske är synd, den kunde kanske göra bättre ifrån sig som lekmaskin till 5-åringen.

Frågan är, hur får man till trådlöst på den så jag slipper spika TP kabel på hela övervåningen? Jag misstänker att mina gamla usb kort ifrån d-link kanske inte funkar så bra, fast det var längesedan jag testade förstås.

Någon som har erfarenhet? xubuntu och en jäkla massa lämpliga program för småttingar borde kunna förströ henne annars...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag köpte en gammal iMac G3 333MHz åt min dotter för två år sedan, då hon var sex år. På den körde jag Ubuntu PPC och lade in alla barnspel som fanns i princip. Men internet fick hon inget, så nätet var inget problem för mig. Jag kan tänka mig att du kan ansluta ett USB-WLAN till maskinen. Tänk bara på att det saknas stöd för t.ex. Flash på Linux/PPC..

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Vet inte om det är helt möjligt, men. Om du på övervåningen har ett kort trådat nätverk som ansluter till en router där denna senare router pratar trådläst med en annan router i huset. Är det en möjlig lösning?

 
SVT (Bolibompa) och LEGO har mycket roligt för små barn.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

pbs bild

650 Mhz räcker helt bra t.o.m. för KDE. Frågan är bara hur mycket RAM man har. KDE och GNOME kräver 256 Mb, men Xfce klarar sig ungefär med 192 Mb om man samtidigt skär ner backgrundstjänsterna. Om man sen har bara 128 Mb börjar kombinationen Firefox+Xfce bli en aning slö. 98 Mb räcker bara för ett större grafiskt program, t.ex. WindowMaker+Xterm+Firefox. Med 64 Mb får man glömma Firefox helt och hållet och nöja sig med Dillo eller Links. Med 32 Mb är det nog bara textläge som gäller. Men som sagt, 650 Mhz och t.ex. 256 Mb är helt tillräckligt för t.o.m. openSUSE med KDE åtminstone om man stänger ner några bakgrundstjänster.

fedors bild

Jag har en gammal iMac som jag har installerat xubuntu 7.04. Testat mitt äldre usb D-link usb kort var inga problem att få igång.
Men som sagt flash finns inte vilket är riktigt synd.

elwiss bild

Hmm, det var synd eftersom det är så mycket sådant på nätet som roar henne. Misstänker dock att det blir svårt att få igång några usb-dlink kort med panther...

elwiss bild

Jupp, maskinen borde fungera bra, bara jag får igång det trådlösa nätverket. Jag får väl se vad de säger på machuset, flash behöver hon nog och då försvann ju linux alternativet Sad

Den där Everex burken för 1300:- med gOS skulle finnas i en mac mini version att handla i svea, jag hade slagit till på 5 st direkt till släkt och vänner

elwiss bild

åå tusan, det funkar med D-Links gamla skrot alltså.. får avsätta lite tid att testa Smile

elwiss bild

åå tusan, det funkar med D-Links gamla skrot alltså.. får avsätta lite tid att testa Smile

Kristians bild

Closed formats are considered to be inheritely evil!

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

Kristians bild

Gnash? Det lär fungera hyfsat för youtube-clip i alla fall Sad Jag har inte testat själv

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------