Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bärbara utan Windows - är det möjligt?

Pc-tillverkarna ställda mot väggen
TechWorld Open Source har tagit reda på vilka rutiner som pc-tillverkarna har för att du som konsument ska få tillbaka pengarna för Windows i de fall du inte är intresserad av att använda det. Efter vår undersökning står det klart att en del leverantörer och tänkt till och några inte alls.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.129550

 
Om det nu är svårt att få tillbaka pengarna för Windows på en redan köpt dator så kan man köpa utan OS, från t.ex. Zepto.
"Zepto säljer var fjärde bärbar utan operativsystem"
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.129553

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tranceones bild

och vilken mening är det att köpa en bärbar dator från zepto då det är väl känt att dom använder "billigare" hårdvara som sällan funkar med linux

cryingfreemans bild

För att få lite mera tyngd bakom, kan man ju alltid ordna ett konsumentuppbåd. Ett led i detta är Facebook-causerna Vi vill ha datorer utan Windows samt Abolish the Microsoft tax som man kan gå med i om man finns på Facebook.
.
Sen finns det planer på en website för kampanjarbete, men det återkommer jag (eller någon annan) med så småningom. Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

jentins bild

Min tanke var också åt det hållet. Jag har för mig Zepto är ett barebonesystem. Ivfsm, så står det ju inte att deras datorer stöder Linux eller någon specifik dist.

Jag för min del är totalt ointresserad att köpa en dator utan operativsystem om den inte stöder något annat än microsofts os.

------
Personligt ansvarig för mitt eget liv.

etuxias bild

http://linux-laptop.net/
http://tuxmobil.org/mylaptops.html

Det finns ju dessa två sidor att ha som hjälp när man ska skaffa laptop. Och jag funderar på att skaffa en Zepto för att dem inte kostar så mycket och har starka datorer. Dem finns även med på en av de hemsidor som jag länkade till.

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."

etuxias bild

Jag går med i de två nu på en gång Smile

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."

lisardmans bild

köp dator från GGS-data istället utan operativsystem. De fungerar garanterat i linux..

etuxias bild

Efter att ha tittat mera på deras utbud så tror jag mera på dem. Förut tittade jag bara snabbt och då så hann jag inte se så mycket och det jag såg var inte så starka burkar.

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."

lisardmans bild

är det något du saknar så maila eller ring honom. Han ordnar fram det snabbt o smidigt till bra pris. Jag brukar handla av han.