Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppsala universitet öppnar källkoden i Studentportalen

Studentportalen på Uppsala universitet gör det möjligt för studenter och anställda att via webben sköta stora delar av sin studieadministration. Nu lägger universitetet ut källkoden till Studentportalen, vilket gör att intresserade att läsa koden och vidareutveckla portalen.

Läs pressmeddelandet från Uppsala universitet:
http://info.uu.se/press.nsf/pm/9DB668BB20F64A0FC125738B002FAA1F

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

rejass bild

emwiks bild

Det nämns inte i pressmeddelandet, men letar man runt lite finner man att Studentportalen licensieras under LGPL.

Idag kör många högskolor kommersiella portaler. Många gymnasieskolor har ännu inga portaler. Jag hoppas att flera hoppar på den här portalen, både för att spara pengar och för att det förhoppningsvis är en vettig lösning.

Mitt f.d. gymnasium har, av någon anledning, valt att basera sin skolportal på MS SharePoint - ett ytterst dåligt val då de lägger ner massvis med arbetskraft på att försöka få det att fungera som skolan vill, och efter ett par års utveckling är den fortfarande knappt användbar (den fungerar till exempel inte alls i något annat än IE och den är mycket svårnavigerad).

nows bild

Grymt! Någon mer än jag som tänker på LinuxPortalens syskonprojekt Fritis?
http://www.fritis.se

---

Nisse Wångstedt - nisse.wangstedt.net