Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Inför KDE4

Ojoj. Idag har jag lagt ner lite tid på KDE 4. Och hittade Raptor. Det ser väldigt nice ut. Kan knappt vänta på KDE faktiskt som är planerat att släppas färdigt den 11:e December 2007.

Är säker på att det kommer bli en killer Smile

Kolla in PDFen: http://www.nuno-icons.com/images/estilo/raptor/raptor.pdf

och kika på lite fler bilder: http://www.nuno-icons.com/images/estilo/raptor/
http://b2dbuntu.files.wordpress.com/2007/08/welcome.png

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

Raptors utveckling har legat nere under den senaste tiden och den hinner därför inte med till KDE 4.0. Opensuses Kickoff kommer att ersätta den i 4.0. Det finns också ett tredje menyalternativ som heter Lancelot. Den kommer dock också att släppas först efter den 11:e December.
 
Också i övrigt kan man säga att KDE 4.0 är någon sorts pre-release i KDE4-serien; dom flesta libbarna är redan portade till Qt4 och färdiga medan användargränssnittet ännu inte har annat än basfunktionaliteten. Undet en stund övervägde man t.ex. att inte ta med Kopete i KDE 4.0 eftersom den inte ännu var färdig. Till slut fick den ändå komma med men funktionaliteten kommer att vara så gott som den samma som i KDE3, dvs. det enda man har gjort har varit att porta den från Qt3 till Qt4.

elwiss bild

Baa, 11:e december.. så länge kan jag inte vänta med att blåsa min jobb-laptop och skippa XP. Får väl nöja mig med Kubuntu och KDE 3 då Sad

jeffs bild

Som pb säger så kommer Kickoff att vara menystandard i KDE4 och själva användargräsnittet kommer nog först visa sin fulla potential iochmed KDE4.1. Då lär alla applikationsskapare hunnit anpassa sig till de nya basteknikerna som KDE4 skapat.
Raptor och Lancelot finns båda att testa i SVN:en om någon är intresserad. Raptor kompilerade fint för mig i måndags, men lancelot icke, dock.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

jeffs bild

KDE3 kommer vara standard i alla stora linuxdistribution i åtminstone ett år efter KDE4.0-släppet. Det tar lite tid att stabilisera mjukvara och varken kubuntu eller openSUSE har planerat att ta in KDE4 som defaultskrivbord förrän i slutet av 2998.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

lundatoks bild

Inte en dag för tidigt.

--
MöLUG - Blog

elwiss bild

och varken kubuntu eller openSUSE har planerat att ta in KDE4 som defaultskrivbord förrän i slutet av 2998.

i slutet av 2998 så lär det inte vara ett problem för mig Laughing out loud