Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: MySQL Administrator

Idag drog jag och Staffan upp två maskiner som en testmiljö för en blivande terminalserver. Den server som skall bli terminalserver är just nu en MySQL-server, DHCP-server och internet-utdelare.. Jag tyckte det är ganska jobbigt att skapa databaser och användarnamn till alla elever så jag satte mig ner med en kopp kaffe och började skriva ett program för detta i Java. Varför Java? För att kunna köra det på olika operativsystem så klart Wink

Här är en bild på hur programmet ser ut, och ja det fungerar Wink. Jag kan skapa ett "elevkonto", dvs en databas med samma namn som användarkontot och ger användaren fullständiga rättigheter till denna databas. Jag kan ta bort användarkontot (med tillhörande databas) och jag kan återställa lösenordet (sätta ett nytt). Precis vad jag behövde. Hade jag skrivit det i PHP hade det tagit kanske 5-10 minuter, men det hade ju inte varit någon sport.Finns det intresse för att få programmet kan jag ordna det, kommer ha en fri licens på det. Men måste fixa så inte mitt server-ip/användarnamn/lösenord är hårdkodat i klassen innan jag släpper det.