Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft och Novell breddar samarbetet

Bolagen kommer att utöka samarbetet med fokus på t ex virtualisering, användarhantering och dokumentkompabilitet.

Läs mer på:
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2203021/microsoft-novell-extend

Funnet på:
http://osnews.com/story.php/18899/Microsoft-Novell-Extend-Alliance

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

joker67s bild

Jag undrar när dom stackars suseanvändarna ska förstå att samarbetet mellan ms och suse kommer att vara på suseanvändarnas bekostnad.

Ms är ondskan själv, dom gör självklart inget gratis, det finns alltid en baktanke med det dom gör.

Som jag ser det så stödjer man ms genom att köra suse, och det är det väl ingen som vill göra?

/Peter H

/Peter H

elwiss bild

Samarbetet är bra för företagen som kör blandmiljö. Det underlättar för dem som vill byta ut delar av sin datorpark emot ett alternativ till windows. Dokumentkompatibiliteten är t.ex. ett måste, det kommer säkert mycket gott utav det här samarbetet även för de som inte kör just SuSE.

Med tanke på Ms historiska aktiviteter vad gäller samarbete dock så hade jag haft ögon och öron på helspänn om jag varit novell, de måste ju räkna med att Ms kommer att försöka blåsa dem.

mikehers bild

Jag har sagt det tidigare och sägetr det igen kommer dokumentkompabiliteten som implementeras i Suse portas till andra distar ? Eller man blir tvungen köra SUSE Windows i framtiden för att ha fullt stöd för de där formaten???

Uppenbart en känslig fråga för SUSE folk om man ställer den. Tycker inte heller det är fel att företag sammarbetat men i ärlighetens namn med Microsoft låter lite skrämmande med tanke på vad det kappvindvändar företaget sysslar med. Först spyr man galla över linux och att det insskränker på patent i nästa sekund sammarbete.

och just det faktum att Microsoft vill skrämma skiten av andra distar med sitt FUD gör inte saken positivare.

Varför samarbetar i Novell med RedHat och SUN för att enas om standarder i andra samanhang istället? Kanske de ser RH och Sun som sina största fiender nu då?

Ärlighetens namn måste jag välja blir det RedHat eller Sun måste de överleva Microsoft Maffian i framtiden.

Hoppas det går bra för redpill.se tex. som verkar vara inriktade bland annat på Redhat och JBoss tex...

jonasbjorks bild

Vad jag förstått av utvecklare på Novell/SUSE så skickas kod upstream. Dvs, till huvudmaintainers. Det finns delar Novell inte delar med sig av, de traditionella netware-tjänsterna t.ex. De jobbar på att gå igenom kod och se vad som är tredjepart och inte tredjepart kod. Novells iFolder släpptes till exempel fri, AppArmor köptes från Immunix och GPL-licensierades i princip samma dag som affären var klar. AppArmor finns nu med i Ubuntu Gutsy Gibbon (7.10) direkt efter installation. Så visst händer det saker från Novells sida, trots ett avtal med Microsoft. Sen får man ha i åtanke att Novell är lika intresserade av att se till att deras saker fungerar i andra distar, som Ubuntu, Slackware, Fedora med flera är.. Alla distarna bidrar på sitt sätt med kod till communitien, sen är det upp till andra att implementera koden i sin egen dist. Det är knappast ett jobb Ubuntu skall göra åt Fedora till exempel..

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

elwiss bild

Samarbete med Red Hat och SUN ger knappast lika mycket i sammanhanget, de äger inte 90% av marknaden ..

Redpill är en mycket intressant aktör, jag träffade killar därifrån på en opensource mässa i karlstad för evigheter sedan. Väldigt roligt att se att deras verksamhet exploderat.

lundatoks bild

Vad hjälper det om det finns nån som lovar att stämma skiten ur folk som använder koden, utöver dom som betalat beskyddarpengar då förståss?

--
MöLUG - Blog