Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE4 i Suse 10.3

jag tankade ner KDE4 m.h.a 1-click-install. Men jag kan inte starta KDE4. Det kommer bara upp ett litet fönster längst uppe till vänster där det står: "Call to lnusertemp failed (temporary directories full?). Check your installation".

Vad menas med det. Jag googlade lite och kan se att andra har haft samma fel. Tyvärr var allt skrivet på ett för mig helt okänt språk.

Det kan väl inte finnas nåt temp-directory som är fullt, jag har gott om plats. Nån som vet nåt om detta?

Men alla andra kör väl Gnome...Wink

Nu hittade jag något script ? file:///opt/kde3/share/doc/HTML/en/khelpcenter/userguide/kde-for-admins....

Där står det något om att systemet skall skapa en dylik fil. Det verkar vara i /var/tmp som den skall finnas. Nu provar jag och skapar ett dir som heter så där....

Nope... det lyckades inte heller.. Sad

Nu har jag lärt mig att lnusertemp är en länk till en tmp-lagring hos /home/sven. Men den skapas tydligen inte. Jag får nog vänta några dagar och se om det kommer trevliga updates...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Jag har varit lite sugen på att ta ner den också, men efter att installerat lite KDE4 applikationer via Yast som inte ens startar så har jag bestämt mig för att ta det lite lugnt.

------------------------------------------
Konstruktiv kritik belönas oftast med ett tack.