Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Buggar = Ett faktum!

Saker fungerar som de ska på min datorer. Detta är ett faktum.

Det är dock vissa saker som skulle kunna fungera lite bättre. Mina två satadiscar har exempelvis en konstig förmåga att ibland monteras vid en reboot av datorn lika ofta monteras 1 eller i sällsynta fall ingen av dem.

Alldeles nyligen fungerade ett spel i wine jag har inte uppdaterat någonting överhuvtaget men nu fungerar det inte längre. Har försökt startat det i terminalen, det bootar upp går igenom introt sen kommer jag till spelmenyn men när jag sedan försöker starta det så hänger det sig och det står inga felmeddelanden i terminalen.

Nvidias egna drivrutiner är de samma som jag hade tidigare likaså wine versionen och jag har inte heller uppdaterat winecfg har inte heller några problem med andra spel jag fått igång tidigare.

Ett annat problem jag har är att kuroo vägrar starta så nu får jag använda mig av kommandot emerge istället.

Hursomhelst detta är problem jag har på min stationära dator! På min bärbara med Debian Etch 4.0(Stable) så fungerar allt som det ska efter diverse pulande från min sida.

Min erfarenhet av Satadiscar, openGL, Nvidias drivisar samt en del hårdvara under GNU/Linux hade kunnat varit bättre!

Jag är dock på det stora hela väldigt nöjd. Hellre GNU/Linux än Windows Vista, Proprietära Program(Ok jag erkänner jag andvänder några), DRM,Microsoft office & dyra antivirus/brandväggs program samt sist men inte minst en licenser på hur jag får andvända mina program som inte är mina även om jag betalat för dem!

Hellre något buggiga program, bättre säkerhet och licenser som ger mig rätten att göra i stort sett vadsomhelst med programmen som finns på mina egna datorer.

Hellre GIMP än Photoshop. Hellre apt-get update && apt-get upgrade än Windows Update.

Hellre ett fritt operativsystem än ett som kostar pengar.
Hellre fri mjukvara än piratkopierad. Detta borde vara ett självklart val för alla!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Gentoo ligger väl hyfsat i framkant paketmässigt? Priset får man betala i stabilitet, detsamma gäller Ubuntu Gutsy.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

tomasuus bild

Jo förutom pakethanteraringen och installationen av systemen så tror jag inte det är så stora skillnader mellan Gutsy & Gentoo.

Men skulle ändå tippa på att Windows Vista är instabilare än nästintill vilken linuxdistribution som helst. Smile