Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

20 frågor

Jag letade efter en någorlunda lite distribution att ha för att leka med i ett virtuallbox-nätverk och kom att tänka på att DMZ, Tidningen, körde en serie för flera år sedan om en diskettbaserad dist som man kunde anpassa rätt mycket för olika ändamål. Freesco, en router-dist som jag nu tankat hem.

Testkör mig just nu igenom setup för den och kommer att tänka på att man ibland brukar prata om konfigurationsverktyg som leker 20 frågor med användaren... Det verkar dock inte vara något större problem att sätta upp Freesco så som jag tänkt, jag skall bara förbereda värdsystemet så att man kan leka lite friare med servrar och klienter. Nu är jag lite för trött för att göra mer just nu. Good night and good fight!