Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Zeitgeist, the Movie

Är det någon annan som har sett Zeitgeist, the Movie? Jag såg den igår och måste säga att det är en rätt intressant dokumentär, om än en aning lång (nästan 2 timmar). Det är klart tänkvärda teorier som dyker upp i filmen. Den är i indirekt uppdelad i 3 delar varav den första handlar om kristendomens ursprung, den andra om 9/11 och den sista om planerna för en världsregering samt en världsbank. Det finns en röd tråd genom dessa delar även fast den inte är så tydligt framträdande.

Klart sevärd!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hanumizzles bild

Eh, trots att jag skulle anses vara väldigt vänster (i mitt land), tror jag dock inte verkligen på sådana teorier. Kristendomen och religionen i allmänhet är inte nödvändigtvis skadegörande till mänskligheten, fastän jag medger säkert att de kan vara skadegörande i händerna på onda människor. Jag inser klart att många regningar, särskilt starka och giriga regningar såsom regningen av Kina och min egna regning, använder sig av beklagligt hemska och onda strategier för att nå deras lika beklagligt hemska och onda mål. Jag tycker till och med att "krigen mot terrorismen" är mestadels sann skit. Men jag tvivlar på att WTC var ett 'inside job'. Alltså påstår jag att dokumentärfilmer som Zeitgeist undergrävar trovärdigheten av vänstern.
 
--
Svenska är inte mitt modersmål. Rätta mina många skrivfel, snälla, oavsett hur små de är.

 
--
Svenska är inte mitt modersmål. Rätta mina många skrivfel, snälla, oavsett hur små de är.

marwals bild

Bra fart på den torrenten!
En annan fri film i konspirationsgenren är Loose Change:
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Loose_Change_(2007_film)
http://www.loosechange911.com/
---
this is my very fräcka signature in english that will make you fear my intellect and treat me med more respect.

staukis bild

En mycket bra film som alla borde se. Allt i filmen kanske inte stämmer fast allt jag kollade upp verkade stämma men det finns säkert en del sanning bakom filmen. Filmen uppmuntrar också kritiskt tänkande och har en enligt mig rationell inställning till religion. Jag tycker inte att filmen är vänster eller höger utan relativt opartisk. Jag vill också säga att icke-komersiell spridning av filmen uppmuntras av filmens skapare.

polters bild

Rekommenderar er alla att se "The God who wasn't there" som på många sätt totalknäcker kristendomen. Mycket underhållande dokumentär. (http://www.thegodmovie.com/)

nightfalls bild

Kinas regering använder inte religion för att utöva förtryck mot deras folk. däremot använder de sig av kommunism, vilket är en politisk åskådning. Jag tvivlar på att den skulle minska trovärdigheten för vänster då jag personligen ser filmen som väldigt neutral sett ur ett partipolitiskt perspektiv.

Fast enligt upphovsmannen bakom filmen är filmens största mål att försöka få alla som sett filmen att ifrågasätta i en större utsträckning och att inte ta allt som sägs för sanning. När det gäller den första delen så bygger man upp rätt mycket kring att Jesus (samt de övriga) skulle vara född den 25 december, Jungfrufödelse samt bl.a. följas av tre konungar. Allt detta är baserat på att allt som skrivs i bibeln är sant, men som jag ser det så finns det inget bevis som säger att så skulle vara fallet. Det finns igentligen inget som påvisar att Jesus verkligen skulle ha existerat eller att han verkligen föddes den 25 december. Detta är som sagt antagande om att det som står i bibeln är sant. Frågan som man ska ställa sig är mera varför firar vi dessa dagar, varför började vi fira dessa dagar (dvs innan kristendomen)? Varför ville kristendomen förknippa dessa dagar med viktiga händelser inom kristendomen?
Det jag personligen har kommit fram till är att detta gjordes i mångt och mycket för att kunna kontrollera och styra folket. Att det sedan har hängt med till modern tid är bara ett tecken på att det var ett effektivt sätt.

    That being said, It is my hope that people will not take what is said in the film as the truth, but find out for themselves, for truth is not told, it is realized.

Källa: http://www.zeitgeistmovie.com/statement.htm

Eftersom du bad om rättning av skrivfel:

    regning -> regering
    religionen i allmänhet -> religion i allmänhet
    nödvändigtvis skadegörande till mänskligheten -> nödvändigtvis skadligt för mänskligheten

nightfalls bild

Verkar vara en intressant film, det blir och kolla in den. Smile

hanumizzles bild

> Kinas regering använder inte religion för att utöva förtryck mot deras folk. däremot använder de sig av kommunism, vilket är en politisk åskådning.
 
Precis som du sade. Kommunist dogmata kom att ersätta religion som ett verktyg för att behärska folket.
 
> Det finns igentligen inget som påvisar att Jesus verkligen skulle ha existerat eller att han verkligen föddes den 25 december.
 
Jaså. Jag tror själv att födelsedatumet var helt påhittad för att lägga beslag på att fira t.ex. Saturnalia och den gamla Julen.
 
> Frågan som man ska ställa sig är mera varför firar vi dessa dagar, varför började vi fira dessa dagar (dvs innan kristendomen)
 
Kanske för att bli otroligt fulla? Laughing out loud
 
> regning -> regering
 
Fan! Jag glömmer alltid stavningen.
 
--
Svenska är inte mitt modersmål. Rätta mina många skrivfel, snälla, oavsett hur små de är.

 
--
Svenska är inte mitt modersmål. Rätta mina många skrivfel, snälla, oavsett hur små de är.

cryingfreemans bild

Just Loose Change är rätt kraftigt motbevisad, men visst är den sevärd. Smile Det är humor på hög nivå.

Vill man se något som har lite mer anknytning till verkligheten när det kommer till 9/11, tycker jag att man ska se 9/11 Press for truth, samt Why We Fight.

_______________________________________

linuxnyheter.se

marwals bild

Jag vet inte om det är att anses som kraftigt motbevisad bara för att ett antal webbsidor poppar upp och hysteriskt ägnar sig åt felfinneri och med begränsad framgång lyckas.
 
När man i filmen t ex (angående attacken mot Pentagon) pekar på det märkliga i att det inte fanns några vrakdelar att prata om, att ingångshålet i fasaden mer påvisar robottattack, att bildmaterial från övervakningskameror beslagtogs och inte lämnas ut, samt att jetmotorerna bestod av en viss legering som inte skulle kunna förintas av den hetta flygbränsle brinner med...
 
...då fokuserar krigshetsarna på den enda felaktighet de kan finna: motorerna var inte av den typ som anges i filmen. Och på klassiskt högerpropagandavis är därmed ämnet slutdiskuterat. Rena rama Bill O'Reilly-stilen.
---
this is my very fräcka signature in english that will make you fear my intellect and treat me med more respect.