Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

eMusic: DRM-fri musik till salu

Efter en längre tids eftersökningar så bestämde jag mig för att testa prenumerationstjänsten eMusic. För några dollar i månaden så får jag ladda ner 30 låtar. Helt ok. Deras utbud är iofs inte i klass med iTunes, men alla låtar kommer i form av DRM-fria filer i mp3-format. Skulle jag hellre ha velat ha ogg eller flac? Ja. Men att låtarna är fria från DRM är viktigare för mig.

Hur som helst. eMusic tillhandahåller en klient som är baserad på Firefox. Du kan även surfa med klienten, men det är inte dess primära syfte. Jag gillar verkligen hur lätt det är. Tryck på nerladdningsknappen bredvid en låt så har du låten några sekunder senare.

Jag är imponerad. Prova ni också om ni känner för det. Jag kan dessutom bjuda på 50 låtar i trial-versionen istället för 25, om ni låter er bli värvade av mig. Man måste ange betalningsuppgifter innan man börjar på trial, men oroa er inte. eMusic är schysst.

Om ni känner för att testa det så kan ni nå mig i kanalen #Linuxportalen.se ganska ofta.