Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

bränn problem

jag har laddat ner fedora och har brännd den jag försökte som skivavbild men det gick inte jag har tre filar en fedora iso rescueiso och nån text fil jag har fedora 7 instalerat med orginal bränn program måste jag instalera nåt mer?eller hur gör man?hur ska jag bränna rätt?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

I andra linuxar så bränner man rätt enkelt med ett program som heter K3B, bör finnas i ditt paketsystem.

 
Test.

Test.

pbs bild

Försök lära dig att använda hela meningar, stora bokstäver och punkter, tack. Det blir på så sätt mycket enklare att förstå vad du vill säga.
 
Till själva problemet då. Det skulle underlätta saken en hel del om du berättade vad dessa tre filer egentligen heter, vilket program det var du försökte bränna dom med och att om brännprogrammet gav några felmeddelanden.
 
Kan tänka mig att det antingen kan vara så att du har laddar ner fel iso-avbilder (t.ex. dvd-avbild istället för live-cd), att du har försökt bränna iso-avbilden som en vanlig fil (det är mestadels Windowsanvändare som gör det här felet) eller att iso-filen du laddat ner är på något sätt trasig.

tysken1975s bild

Jag använder den cd skarpare som följer med fedora 7 och jag har laddad ner iso filer från fedoras hemsidor!De tre fillar är Fedora-8-i386-dvd.iso
Fedora-8-i386-rescue cd.iso
och en fil med namn SHA1SUM
och allt har jag brännd som skivavbild

Mvh Christian

abergmans bild

K3B använder väl cdrecord?

cdrecord dev=/dev/dvdrw speed=1 filen.iso

-----------
www.abergman.net - It moves, compile it!

Gentoo Linux

 

 

marwals bild

Den första är en DVD-image som ska brännas som *image* på en DVD-skiva.
Den andra är en rescue-image för CD-skiva.
Den tredje är SHA-fil för att du ska kunna se att dina nedladdade filer är identiska med de på servern.
I Gnomebaker som jag använder, bränner man en imagefil genom att välja Verktyg->bränn CD avbild (eller DVD-avbild).

---
this is my very fräcka signature in english that will make you fear my intellect and treat me med more respect.

pbs bild

Det är bara Fedora-8-i386-dvd.iso du ska bränna som skivavbild förutsatt att du vill skapa en dvd-skiva. Om du inte har en dvd-brännare ska du ladda ner antingen den GNOME- eller den KDE-baserade live-cd:n.
 
Fedora-8-i386-rescue-cd.iso ska du bränna på en annan cd-skiva om du vill ha en extra räddningsdisk för systemet. Att använda en räddningsdisk kräver att man är bekant med terminalen, dvs. du vill förmodligen inte ha en sådan.
 
SHA1SUM är en helt vanlig textfil som innehåller sk. sha1sum-kontrollsummor. Idén med kontollsummorna är att du kan med hjälp av dom och ett program som heter sha1sum kontrollera att dina iso-filer är i skick efter nedladdningen. Sha1sum fungerar terminalbaserat, dvs. du vill förmodligen inte ge dig ut på det heller.
 
EDIT:
Marwal hann tydligen först...