Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sopcast i Linux

Igår kväll tänkte jag titta på EM-kvalmatchen Spanien-Sverige. Men den sändes endast på TV9, som jag inte har. Efter lite luskande på svenskafans.com kom jag fram till att det skulle gå att titta på matchen på datorn med hjälp sopcast. Det visade sig att sopcast finns för Linux. Det finns en qsopcast också för de som kör KDE.
 
För att hitta sopcast-url:en för en match är det enklast att gå in på http://www.myp2p.eu/ och klicka på Live Sports. Jag kopierade följande script från ubuntuforums:

#!/bin/sh
#
xterm -hold -e sp-sc $1 3908 8908 &
sleep 30
vlc http://localhost:8908/tv.asf

Skicka sopcast-url:en som argument till scriptet för att starta. Det går också att få firefox att starta scriptet automatiskt när man klickar på en sop:// länk. Gå in i about:config och lägg till en ny sträng (högerklicka):

network.protocol-handler.app.sop

Skriv in sökvägen till scriptet i strängen så ska det fungera sen. Läs mer på http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=273321
 
Det går naturligtvis att byta ut vlc i scriptet mot tex mplayer eller xine. Vissa mediaspelare fungerar bättre än andra beroende på vilken codec som används.

Om det inte fungerar att starta sop:// länken via firefox, kopiera den och klistra in den på kommandoraden istället:

sh sopcast.sh sop://broker.sopcast.com:3912/6106

Obs, klistra in en riktig sop:// länk. Just den här pekar till en fotbollmatch som visas nu på polsk tv.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

rickards bild

Åh nej... Jag som trodde jag var helt klar med min mythtvlåda. Nu måste jag ju fixa något stöd för det här också.