Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

tv-kort och webbkamera krockar?

Hej.

Har införskaffat ett tv-kort (usb), ett terratec cinergy xs. Fick det att funka med drivisar som jag installerade men när jag hade fått igång det så verkade det krocka med min webbkamera. om jag fattade rätt så var det att bägge två ville vara video0. finns det ngt sätt att ändra så att webbkameran kan bli video1? webbkameran är en inbyggd i laptopen och jag använder stk11xx som drivis.

tacksam för hjälp.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild

Normalt sett så skall drivrutinen inte vara hårdkodad till video0 utan be v4l om att skapa en device. Prova att ladda modulerna i omvänd ordning.

--
Don’t take life too seriously, you won’t get out alive.

rickards bild

Hur kom du fram till att båda ville vara video0? Såg du något fellmeddelande om det i dmesg eller så?

Om du sätter i dem en i taget så borde de heta video0 båda två. Som dholm antyder så är det först när den andra sätts in samtidigt som den borde bli video1