Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Berlinpolisens rapportsystem

Berlinpolisens rapportsystem krashar och är inte tillräckligt stabilt anser polisen. De vill uppgradera till Linux baserade system. Kontentan, de pengar de sparar kan gå till deras julbonus :=)

Källa:

http://www.linuxtoday.com/it_management/2007111900926NWDPPB
http://wolfgang.lonien.de/?p=506

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

"German Police Union"... är inte det polisfacket?

Då är det alltså facket som vill att berlinpolisen byter till Linux från Windows.
Detta för att deras applikation, POLIKS, går långsamt.
.
...och när Linux kör applikationen lika långsamt under Wine så konstaterar man att man borde köra POLIKS under OpenBSD och Wine istället... och när det inte fungerar så...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

evols bild

jorå ser ut som det är pengarna det handlar om mest, men frågan är om "instabiliteten" avser krasher i windows av programmet eller hela Os,et om det är hela konkarongen som krashar såkan det ju vara idé att köra linux+wine+omstartsscript.sh typ.

“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”

jentins bild

Det har du rätt i, det e polisfacket som vill köra Linux och pengarna de tjänar på det hela blir julbonus till poliserna. Såg faktist inte det från början,

Man får verkligen hoppas att de testar systemet innan de byter :=)

------------------------------------------
Konstruktiv kritik belönas oftast med ett tack.

mindlights bild

Ja, fast nu var det facket som ville att överskottet blir till julbonus...
.
Alltså, efter att ha smurfat nätet lite så har jag luskat fram att systemet är över 2 år gammalt, bygger på windows och redan från början kritiserades det för att vara instabilt.
.
Vad jag tycker är lustigt i hela den här svängen, eller egentligen olustigt, är att alla pratar om operativsystemet.
Alltså, vi kan tycka vad vi vill om Microsoft... deras operativsystem... dot net...
Men kom igen, över hela nätet hittar man denna nyheten och på nästan alla ställen reser sig folk upp och sjunger Linux lov... och jag blir bara så matt.
.
För det första så är jag YTTERST tveksam till att om man låter klåparna som designat systemet som används idag (med det menar jag applikationen, systemdesignen med infrastruktur och lastberäkningarna) att få ett nytt försökt så kommer de automatiskt lyckas mycket bättre på Linux... Inte en suck!
För det andra är jag orolig över att communityt så enkel och lättlurat reser sig upp och tillber Linux i alla möjliga sammanhang.
.
Varför orolig?
Jo, för att desto mer vi sprider ordet om Linux, hur massvälten upphör och världsfred väntar bakom hörnet om man uppgraderar till Linux... desto större blir baksmällan när Svensson upptäcker att det minsann inte alls det fungerade lika bra som med Windows.
(Jag tänker främst på mina två senaste år av problem med ATIs och Nvidias drivisar som definitivt inte platsar i färdiga produkter... och nej, det är inte Linux fel... men det är Linux som får baksmälla av det om vi konstant hävdar Linux storhet etc).
.
Att dra slutsatsen att dålig kod automatiskt blir bra kod under GPL är inte speciellt imponerande.
(Nu pratar jag inte om folk på LP utan generellt om masshysterin över osäkerheten i Windows... när samtliga system som säljs idag kryllar av irriterande buggar.)

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jentins bild

Det är väl så , ivf i min värld att allt som ersätter microsofts programvara på ett "BRA" sätt glädjer mig. Men du har rätt i ditt resonemang, jag måste hålla med. Jag kollade också runder på denna programvara då du påpekade att den skulle köras under Wine. Jag fann ganska snabbt att det var en windowsprogramvara. När jag tittar på artikeln nu så funderar jag i två olika banor.

Nr1 Att någon tagit tag i programvaran o gjort om den så att den går bättre på ett Linux baserat system.

Nr 2 Att det finns en brinnande Linux själ med bestämmanderätt på polisfacket.

Jag hoppas såklart att det är nummer 1 att någon verkligen tänkt till, för annars blir det som du säger att Linux kommer i dålig dager då det uppdagas att systemet inte fungerar mycket bättre på den plattformen.

Att facket ville överskottet skulle bli julbonus till poliserna har jag aldrig motsatt mig till.

The saved money could then be used to pay the "officers" their full christmas gratification.

De tilltänkta sparade pengarna hamnar då enligt artikeln inte hos facket utan hos poliserna.

Sen lite off topic.

Linux storhet i mina ögon är att jag kan forma systemet på ett sätt som inte är möjligt i windows. Enkelheten att få systemet att fungera som jag vill. Driftsäkerheten, och att det fungerar som jag tänker.
Samt att se och höra stoltheten i de som utvecklar program när de säger,

"Jag har varit med och gjort det programmet, hoppas du gillar det, tycker du något är fel , rätta det och ge mig förbättringarna"

Allt detta speglar den person jag är för att jag jobbar som jag gör.

Svensson som alltid dras in gällande Linux installationer och drift tråkar alltid mig, men jag måste smärtsamt hålla med att klabbar något, eller något inte fungerar direkt så räcker det inte till att vara Svensson i ett Linux system. Och då kvittar det om du kör Ubuntu eller inte.
Jag kan säga att Svenssons i min närhet kör Linux utan problem, och det gör dom, men systemen är installerat och konfigurerat av mig.

Dock fungerar det jäkligt bra. Jag har folk som ringer mig varje dag om en det en och en det andra, som hänt i deras windows, men de som kör "openSuse" måste jag säga för det är det enda jag installerar, ringer väldigt sällan om problem. Låter kanske som en klysha, men det är faktiskt så.

Sen att Linux att skulle var mycket säkrare än windows kan jag väl hålla med om, då det är uppbyggt på ett bättre sätt, men inget system är bättre än sin användare. Jag läste en kommentar du skrev någonstans då det sades att det inte fanns virus i linux. Och du poängterade att det snart finns ett virus som ligger och väntar på ett su kommando. Jag håller med dig. Vi säger om 5 år fram i tiden, då tror jag att Linux användare har ökat betydligt, och i det kommer virus trojaner attacker följa.

Men just nu, känns det tryggare att köra Linux. Och någonstans hoppas jag att linux på ett sätt inte riktigt slår igenom så stort som windows, då jag vill fortsätta leva i min Linuxskyddade värld.

Och på fråga ett svarar jag, JA, jag kör anti-virus program i Linux =)

Vad som irriterar mig mest i windowsvärlden är folks dumhet att betala så mycket pengar för att betatesta ett program eller system. Samtidigt som andra påtalar dess brister, förnekas de av de som använder det, men när servicepack och erkännande från microsoft kommer om buggar och fel, så välkommnas de lika fort som de förnekades. Denna dubbelmoral får mig att må illa. Dock är jag ingen fanatiker, jag säger aldrig till någon att linux är bätte, kör det etc, utan jag tittar på vad kunden behöver och vad de förmodas uträtta.
Kan jag ersätta windows , gör jag gladeligen det, men jag ger alltid kunden alla val. Samt om någon vill att jag skall "fixa deras dator, och de inte har ett OS, installerar jag aldrig piratkopier av windows utan kör in openSUSE.

Nu börjar all text bli rörigt då vinet är gott och dagen har varit tung och lång... :=)

------------------------------------------
Konstruktiv kritik belönas oftast med ett tack.

mikehers bild

Håller med dig där

mindlights bild

...måste det finnas i vin... frukt innehåller ju både vitaminer och fibrer! Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...