Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Volontärarbete!

Jag har gått omkring i lite egna funderingar och tankar den närmaste tiden och är väldigt sugen på någon form av Volontärararbe.

Fick höra ryktesvägen att det söks folk som kan handskas med datorer. Om detta stämmer eller inte ska jag försöka ta reda på. Det måste ju vara en klar fördel om man kan hantera GNU/Linux då många länder åtminstone många U-länder verkar bojkotta Windows till fördel för GNU/linux. Att det dessutom sedan är fritt operativsystem ser jag bara som en fördel.

Har ett relativt brett kontaktnät sen tidigare ska se om jag kan hitta en möjlighet att planera för att sticka iväg ett tag. Tips Här uppskattas också varmt om det är någon som hört något om Linux och volontärarbete

Men jag menar vad brukar en majoritet andvända datorerna till. Lyssna på musik, Surfa, Se på film, Ordbehandling, bildredigering, mail allt detta kan ju vilken modern linuxdistribution som helst idag.

Skulle vara kul att blogga här igen samtidigt som jag sitter i något afrikansk land exempelvis. Är så trött på snön nu! Kan tänka mig att det är många skolor i dessa länder som behöver någon datorkunnig som installerar systemen.

Jag tror inte på direkthjälp, att man skickar kläder alternativt matpaket. Däremot så tror jag på utbildning utav människor i dessa länder. Då kan dessa i sin tur lära upp andra. Så det skapas någon form utav kedjereaktion. Samtidigt som de som lär ut saker reser från en plats till en annan.

Jaja får fundera vidare på det här!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Heh...jag har alltid tyckt att det här med att skicka kläder var en bra idé tills min kusin som är grymt bright och pluggar järnet på universitet släppte bomben.
.
Tydligen så är det så att våra kläder flygbombas in över länderna. Flygplan kommer in, droppar en container och folk kan plocka det de behöver.
.
Nu är jag rätt långt ifrån ultrakapitalist om vi säger så, men jag känner inte att man behöver vara aspirant på Nobelpriset i ekonomi för att fatta att detta har konsekvenser för dessa länders ekonomi.
.
Mycket riktigt, det finns inte en skräddare på typ 100 mil från dessa dumpningsplatser...
För marknaden för att sy och laga kläder är gone. Poof.
.
När det gäller mat?
Jo, många länder som får vårt överskott i form av bistånd har möjlighet, till skillnad från vad majoriteten i Sverige tror, att odla egna grödor och producera eget livsmedel... om det inte vore just för att det inte bär sig ekonomiskt p g a... just det... vårt bistånd i form av livsmedelöverflöd.
En annan liten detalj är att vi, EU bl a, har höga tullar och regelverk som i princip gör det omöjlligt för dessa länder att producera och exportera livsmedel till oss.
För att skydda våra bönders möjligheter att tjäna sitt levebröd.
.
Så all form av hjälp tilll sjävhjälp måste vara bättre än det som görs idag.... Volontär verkar asnajs.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

tiass bild

För volontärarbete i Sverige kan man vända sig till Volontärbyrån.