Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

distrubierad hemmakatalog, trådlös

Hejsan!

Jag har ett litet problem, jag hade tänkt att sätta upp mina datorer så att samtliga använder en hemmakatalog som ligger på servern...

problemet uppstår då när jag ska köra min bärbara från det trådlösa. Det trådlösa verkar itne koppla upp sig förrens jag loggar in vilket blir ett problem då jag redan har läst in min lokala hemmakatalog.
Kan jag lägga in alla inställningar utanför knetworkmanagern på något vis, så att det funkar som ett vanligt trådat nätverk?

/Mvh Micke

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Du kan göra så att den startar nätverket precis som den startar det trådade med init. Nu vet jag inte hur Upstart som ubuntu använder funkar, så du får nog googla lite. Annars kan du scripta det och lägga en sökväg till det i /etc/local.start
-----------
www.abergman.net - It moves, compile it!

Gentoo Linux

 

 

lisardmans bild

frågan är det inte bättre att din hemkatalog synkas vid inloggning istället? Det uppstår ju problem när du är hemifrån.

lokomotivs bild

hmm jo du har nog rätt... men då kommer nästa fråga Tongue hur gör man det? jag har försökt att google liet på det nu men hittat väldigt mycket spretigt material...

Och hur syncar jag en sådan sak som bakgrundsbild? Måste jag starta om kde för att göra detta?

Finns det någon bra bok eller sida ni kan rekomendera? eller kanske om ni har någon bra howto?

Haha för ny för det här, men har velat börja ge mig in på lite mera avancerade saker... Linux är kul

larsemils bild

är det inte så enkelt att när han är hemifrån så mountas inte hemkatalogen - och då kommer istället den lokala. så körde jag, mountade hemkatalogen i fstab.

du får ställa in det trådlösa på att inte vara roaming väl?

det problem jag fick var när jag ville jobba på två datorer samtidigt, då krånglade firefox och ddess profiler, som inte kunde köras samma samtidigt.