Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

tips å trix med debian...

Tjena mors alla glada linux freaks där ute i vårat avlånga land och värden för den delen, länge sen man skrev nåt här så tänkte skulle ta mig friheten nu igen då jag återigen suttit vid datan hela natten, som jag så ofta gör annars oxå, men iaf.

Jag ledsna på suse nu i kväll pga yast som jvlas stup i ett och att jag inte fick krypteringn att funka på root partionen, det irriterar mig så näää, inte bråka med mig mera... *lol*

så till debian dåra, den realease jag är den senaste som är 4.0-r1 som jag har även den stöt på en del problem med som jag inte kan bli klok på, hade 2 problem med denna realease nu innan jag började installera om 2 datorer.

Det ena problemet är kryptering av växlings partionen som inte vill fungera, alltså en slumpad nyckel så man slipper skriva lösen varje gång man startar datan.

Nu kommer ni sökert galen förklara mig (tro mig ni är inte dom första somgör det) jag har som med så mycket annat döpt dom olika installations varianterna av Debian med mina egna personliga namn, nämligen:

Denna fula installationen, som är ENTER bara när skivan startas, och så har vi den "teknade" varianten, ja för mig är den teknad och då är det naturligtvis INSTALLGUI som jag talar om.

Det som jag upptäckte här är att om jag kör INSTALLGUI, den teknade varianten så kan jag INTE få datan att installera växlingspartionen med slumpat lösen, den säger då att detta stöds inte av denna kärna, har för mig jag har läst om detta fel på nåt ställe på nätet tidigare, kan inte riktigt påminna mig vart, men jag har inte tänkt på det förens nu i natt.

Men däremot om jag kör vanliga "ENTER" varianten, alltså standard installations varianten så fungerar detta utan några som helst problem, ifall någon där ute funderar på detta med?

Sen det andra som irriterar mig är att när man kommer till att installera standard systemet så ska datanhämta 23 filer eller nåt sånt om jag minns rätt, och här har ju datan en jvla förmåga att ställa sig och bara läsa å läsa men inget händer, sen slår man några gånger på tangenterna, kommer till listan där man kan välja åtgärd å sen så kan man få datan å plocka listan vartefter igen.

Och detta är olika för VARJE installation och VARJE data jag installerar på.. alltså olika från gång till gång.

nån ide om varför?

så nu ska jag sluta pladdra... ska sova ett tag, filmen är precis slut...

ha det bäst alla vänner ha det bäst och var rädda om er, det finns alltid någon som väntar på er därute...

/R

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Du vet om att varje release av Debian kommer i 100 olika CD-skivor?
Har för mig att de alla var för olika hårdvara.
Nu har jag iofs aldrig, under mina 7 år som Debian-frälst, varit med om att någon annan än CD1 behövts...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

joakims bild

Kör Net-inst varianten och istället för ENTER installation kör en Expert installation. DVS när du bootat på net-inst cdn skriv
# expert {ENTER}
då ska det nog gå bättre Smile

Lycka till
/joakim

lokpests bild

Är du räddad bort ifrån Debian?

(frälst betyder det, räddad, inte att man är freak)

mindlights bild

kör Ubuntu idag Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...