Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Installation / Live ?

Tjena!

Nu är det såhär att igår så installerade jag linux för andra gången, tänkte ge det en till chans.

Jag tankade ner live-cd'n och installerade från den.
Men tänkte nu, är det nån skillnad på att installera från live-cdn eller om jag installerar från den riktiga installations cd'n ?

För jag läste en guide som sa att man kan välja live-cd på 600 mb (ungefär så stor är min) eller en installations cd på ca. samma storlek.

Och om man ville prova live-cd och installera skulle man ladda ner en fil 2 gb. Men min live-cd som jag installerade ifrån var bara 600mb.

Det har strulat lite med mitt ubuntu och jag tänkte att det kanske är orsaken?
Är det nån skillnad?

Tack!
/sebbe

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

För Ubuntu så är Live-cdn standard installationskälla. Du kan dock ladda ner "alternate install"-skivan som ger dig lite fler valmöjligheter. Denna installation är dock textbaserad och inte något snyggt grafiskt hallaballoo. Fortfarande enkel dock, förutsatt att man inte snabbklickar sig igenom den.

misiu_mps bild

Största skillanden med live-cd installation är att den startar den (tunga) grafiska miljön för installation. Har man för lite minne ( < 128mb) eller problem med autokonfigurering av X så går det inte att installera med livecd. Med alternate install kan man fortfarande installera systemmet, fixa konfigurationen av X manuellt och installera en lättare grafisk miljö (som fluxbox) eller köra i textläge helt.

sebbe091s bild

Ok Smile Tack så mycket!