Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

kj: Småprojekt

Håller just nu på med del 2 i av Bakom scenen - Veckans Kadavro. Jag hade skrivit på rätt bra när jag insåg att det jag skrivit var mer av ett djupgående utbildningsmaterial för en serieskaparkurs än en snabb titt bakom scenen på hur veckans kadavro blir till. Men det gör sig bra som stöd när jag skriver den ändå.

Mitt databasprojekt har åkt fram igen och jag jobbar fortfarande på databasschemat, men skall nog genomföra den större systemuppgraderingen innan jag börjar peta med den i MySQL-servern.

Jag var ju i göteborg i helgen för att med företaget som jag jobbar åt, titta på "Kabaret Cartwright". Fin show, god mat, och Lyckad kväll. Det lilla jag hann med i shoppingväg var att jag köpte tidningen "Linux User & developer" som skickar med OpenSuse 10.3 på en dvd. Det är den jag skall byta till på min arbetsstation. Har i några kvällar testat den i Virtualbox.

På showen fick alla gäster varsitt munspel. Så nu sitter jag och övar lite med det.